Annoncørbetalt indhold fra Bornholmergrisen
Juleduftende frikadeller med grønkåls-figensalat og knuste kartofler
RESTEMAD

Juleduftende frikadeller med grønkåls-figensalat og knuste kartofler

Julefrikadellerne er tilsat nellike, kanel og ingefær, som får køkkenet til at dufte fantastisk. Gem stegeskyen fra frikadellerne, og lav en lækker sovs. Opskriften er sponsoreret af Bornholmergrisen og udviklet af Danish Crown.  
  • 4 Personer

Julefrikadeller:

500 g hakket grisekød , Bornholmergrisen
0.5 dl. fløde
1 dl. rasp
1 stk. zittauerløg
1 tsk. salt
0.5 tsk. friskkværnet sort peber
1 stk. æg
1 knsp. nellike
1 tsk. kanel
1 tsk. ingefær
30 g smør

Knuste kartofler:

600 g kogte kartofler
0.5 dl. olivenolie
0.5 tsk. salt
0.5 tsk. friskkværnet sort peber

Salat:

200 g grønkål
3 stk figner
2 spsk. ristede mandelflager
0.5 dl. olivenolie
1 tsk. grov sennep
2 spsk. æblecidereddike
1 tsk. honning

Sovs:

20 g smør
1 spsk. mel
3 dl. piskefløde
2 spsk. sojasovs

Sådan gør du

  1. 1
    Mos kartoflerne let med en gaffel. Læg kartoflerne på en bradepande med bagepapir. Hæld olivenolie over og drys kartoflerne med salt og peber. Tilbered kartoflerne i ovnen ved 200 grader, cirka 20 minutter, indtil de er sprøde.
  2. 2
    Bland fløde og rasp sammen, og lad det trække, mens du blander de resterende ingredienser. Riv zittauerløget fint. Bland farsen med salt, friskkværnet sort peber, løg, æg, nellike, kanel og ingefær i en anden skål. Tilføj fløde/raspblandingen og rør det godt sammen. Lad det stå tildækket i køleskab i cirka 10 minutter. Form farsen til frikadeller. Lad smørret blive gyldent på en stegepande, og steg frikadellerne i cirka 10- 15 minutter, indtil kernetemperaturen er 75 grader.
  3. 3
    Gem stegeskyen fra frikadellerne, og hæld fløden ned i panden. Smelt smør i en anden gryde, tilsæt mel og pisk konstant, indtil det tykner. Tilsæt flødeblandingen efterhånden, og pisk imens. Tilføj soja og smag til med salt og peber. Lad det simre, mens du laver salaten.
  4. 4
    Snit grønkålen groft, og skær fignerne i både. Bland olivenolie, grov sennep, æblecidereddike og honning sammen til en dressing. Vend dressingen sammen med grønkålen, pynt med figner og drys mandelflager over.