Juleand med æbler og svesker
- 4 Personer
Ingredienser
3.5 kg | and |
- | æble |
- | sveske |
- | salt og peber |
3 dl. | vand |
Sådan gør du
-
1Rens en frisk and på 3,5 kg, fyld den med æbler og svesker og gnid den godt med salt og peber.
-
2Læg anden med brystet nedad i bradepanden.
-
3Læg indmaden ved, hæld 3 dl vand ved og sæt den i ovnen i en time ved 160 grader varmluft eller 170 grader i alm. ovn.
-
4Vend anden, læg den på stegeristen med bradepanden under og fortsæt stegningen i yderligere to timer.
-
5Dryp anden hver halve time med væske fra bradepanden.
-
6Tag anden ud af ovnen og sæt den til hvile mindst tre timer.
-
7Hæld skyen i en smal plastbeholder og sæt den på køl.
-
8Parter anden og læg stykkerne på risten i bradepanden.
-
9Skær brysterne af langs med brystbenet og del dem i tre stykker hver.
-
10Skær vingerne af. Skær lårene af og del dem i over- og underlår.
-
11Læg æblerne, sveskerne samt indmaden i bradepanden.
-
12Sæt det i ovnen på 200 grader i 20 min. og server.
-
13Skrab fedtet af stegeskyen, som hældes i en gryde.
-
14Kog den ind med piskefløde og evt. lidt ekstra andefond.
-
15Smag til med salt og peber og farv med lidt kulør.
-
16Sovsen er nu færdig og skal bare varmes før servering.