Juleand med æbler og svesker
And, gås eller flæskesteg juleaften? Denne opskrift på sprød juleand med æble- og sveskefyld vil nemt få dig til at beslutte dig.

- 4 Personer
Ingredienser
3.5 kg | and |
- | æble |
- | sveske |
- | salt og peber |
3 dl. | vand |
Sådan gør du
- 1.Rens en frisk and på 3,5 kg, fyld den med æbler og svesker og gnid den godt med salt og peber.
- 2.Læg anden med brystet nedad i bradepanden.
- 3.Læg indmaden ved, hæld 3 dl vand ved og sæt den i ovnen i en time ved 160 grader varmluft eller 170 grader i alm. ovn.
- 4.Vend anden, læg den på stegeristen med bradepanden under og fortsæt stegningen i yderligere to timer.
- 5.Dryp anden hver halve time med væske fra bradepanden.
- 6.Tag anden ud af ovnen og sæt den til hvile mindst tre timer.
- 7.Hæld skyen i en smal plastbeholder og sæt den på køl.
- 8.Parter anden og læg stykkerne på risten i bradepanden.
- 9.Skær brysterne af langs med brystbenet og del dem i tre stykker hver.
- 10.Skær vingerne af. Skær lårene af og del dem i over- og underlår.
- 11.Læg æblerne, sveskerne samt indmaden i bradepanden.
- 12.Sæt det i ovnen på 200 grader i 20 min. og server.
- 13.Skrab fedtet af stegeskyen, som hældes i en gryde.
- 14.Kog den ind med piskefløde og evt. lidt ekstra andefond.
- 15.Smag til med salt og peber og farv med lidt kulør.
- 16.Sovsen er nu færdig og skal bare varmes før servering.