Honeycomb
- 6 Personer
Ingredienser
225 g | sukker |
75 g | honning |
2 spsk. | vand |
1 tsk. | stødt ingefær |
1 nip | fint salt |
1.75 tsk. | natron |
Sådan gør du
-
1Bland sukker, honning, vand, ingefær og salt i en mellemstor gryde. Det er vigtigt, at gryden har høje sider, da massen vil tredoble sin volumen undervejs.
-
2Beklæd en lille bradepande med bagepapir.
-
3Varm sukkermassen op over middel/høj varme og lad den boble i ca. 10 min. – hold øje med den undervejs, men undgå at røre i den.
-
4Når massen er gyldenbrun og dufter dejligt af karamel (150 C, hvis du har et sukkertermometer), tilsættes natron under omrøring. Massen vil boble kraftigt og skifte udseende, det er meningen. Tag gryden af varmen og hæld straks massen i bradepanden. Lad den køle helt af inden servering. Opbevar den efterfølgende i køleskab.
-
5Spis honeycomb brækket i mindre stykker som slik eller brug den hakket som pynt på kager eller drys/fyld i f.eks. is.