Honeycomb
SNACKS OG TILBEHøR

Honeycomb

Honeycomb er en let, luftig og sprød karamel med honning. Natronen gør at karamellen bobler op og får fine små huller. En sjov form for hjemmelavet slik til den søde tand. 
  • 6 Personer

Ingredienser

225 g sukker
75 g honning
2 spsk. vand
1 tsk. stødt ingefær
1 nip fint salt
1.75 tsk. natron

Sådan gør du

  1. 1
    Bland sukker, honning, vand, ingefær og salt i en mellemstor gryde. Det er vigtigt, at gryden har høje sider, da massen vil tredoble sin volumen undervejs.
  2. 2
    Beklæd en lille bradepande med bagepapir.
  3. 3
    Varm sukkermassen op over middel/høj varme og lad den boble i ca. 10 min. – hold øje med den undervejs, men undgå at røre i den.
  4. 4
    Når massen er gyldenbrun og dufter dejligt af karamel (150 C, hvis du har et sukkertermometer), tilsættes natron under omrøring. Massen vil boble kraftigt og skifte udseende, det er meningen. Tag gryden af varmen og hæld straks massen i bradepanden. Lad den køle helt af inden servering. Opbevar den efterfølgende i køleskab.
  5. 5
    Spis honeycomb brækket i mindre stykker som slik eller brug den hakket som pynt på kager eller drys/fyld i f.eks. is.