Hønsekødssuppe med masser af citron
Hønsekødssuppe fra bunden. Er ikke svær at lave og smager dejligt med en skefuld creme fraiche og rigeligt citron.

- 6 Personer
Ingredienser
1 stk. | suppehøne |
- | salt og peber |
3 stk | pastinakker |
3 stk | gulerødder |
2 stk | løg |
- | olie |
4 stk | citroner |
3 dl. | creme fraiche 18 % |
Sådan gør du
- 1.Kom hønen i en gryde, og dæk med vand, ca. 2 l.
- 2.Kog op, og skum af.
- 3.Kom salt og peber i gryden, og lad hønen simre under låg i ca. 2 timer, indtil den er mør.
- 4.Tag hønen op, og læg den på en tallerken.
- 5.Skær grøntsager i mindre stykker.
- 6.Svits pastinak og gulerødder i en gryde i smør.
- 7.Løgene skal ikke svitses.
- 8.Kom løg i gryden, og hæld suppen gennem en sigte ned i gryden.
- 9.Pil kødet fra hønen, og vend i suppen.
- 10.Kog op, og server med godt brød. Skær citronerne i halve eller kvarte og pres rigeligt ned i suppen på sin tallerken. Tilsæt en skefuld cremefraiche
Tip!
Tag lidt suppe fra gryden, og kog ris heri. Vend den nykogte ris ned i suppegryden, det giver en fyldigere suppe.