Ghribas - Marokkanske småkager
Ghribas er en bestemt type småkager fra Marokko, som har en grov tekstur, men som smelter på tungen.

- 6 Personer
Ingredienser
500 g | hvedemel |
100 g | flormelis |
2 spsk. | sesamfrø |
tsk. | fint salt |
50 g | blødgjort smør |
375 ml. | olie |
3.5 g | bagepulver |
2 spsk. | orangeblomstvand – kan erstattes med fintreven citronskal |
Sådan gør du
- 1.Tænd ovnen på 180 grader.
- 2.Si mel og flormelis op i en skål.
- 3.Tilsæt sesamfrø, salt, smør, bagepulver og orangeblomstvand.
- 4.Bland alle ingredienserne og tilsæt olien lidt efter lidt, mens du ælter dejen, indtil du har en blød dej.
- 5.Tag en spsk. dej og rul den til en lille kugle.
- 6.(Hav eventuelt orangeblomstvand eller olie på hænderne, så dejen ikke hænger i).
- 7.Vend forsigtigt kuglen i flormelis.
- 8.I Marokko bages den på bagsiden af noget, der minder om en linseform, så dejkuglen lægges på en runding, der buler op.
- 9.Men de kan sagtens bages på en olieret bageplade.
- 10.Bages i 7-8 minutter eller til de er gyldent brune og ”sprækker” i overfladen.