Ghribas - Marokkanske småkager
BAGVæRK

Ghribas - Marokkanske småkager

Ghribas er en bestemt type småkager fra Marokko, som har en grov tekstur, men som smelter på tungen.  
  • 6 Personer

Ingredienser

500 g hvedemel
100 g flormelis
2 spsk. sesamfrø
tsk. fint salt
50 g blødgjort smør
375 ml. olie
3.5 g bagepulver
2 spsk. orangeblomstvand – kan erstattes med fintreven citronskal

Sådan gør du

  1. 1
    Tænd ovnen på 180 grader.
  2. 2
    Si mel og flormelis op i en skål.
  3. 3
    Tilsæt sesamfrø, salt, smør, bagepulver og orangeblomstvand.
  4. 4
    Bland alle ingredienserne og tilsæt olien lidt efter lidt, mens du ælter dejen, indtil du har en blød dej.
  5. 5
    Tag en spsk. dej og rul den til en lille kugle.
  6. 6
    (Hav eventuelt orangeblomstvand eller olie på hænderne, så dejen ikke hænger i).
  7. 7
    Vend forsigtigt kuglen i flormelis.
  8. 8
    I Marokko bages den på bagsiden af noget, der minder om en linseform, så dejkuglen lægges på en runding, der buler op.
  9. 9
    Men de kan sagtens bages på en olieret bageplade.
  10. 10
    Bages i 7-8 minutter eller til de er gyldent brune og ”sprækker” i overfladen.