ANNONCE ANNONCE BAGVæRK Ghribas - Marokkanske småkager Ghribas er en bestemt type småkager fra Marokko, som har en grov tekstur, men som smelter på tungen. 6 Personer Ingredienser 500 g hvedemel 100 g flormelis 2 spsk. sesamfrø tsk. fint salt 50 g blødgjort smør 375 ml olie 3.5 g bagepulver 2 spsk. orangeblomstvand – kan erstattes med fintreven citronskal ANNONCE Sådan gør du 1 Tænd ovnen på 180 grader. 2 Si mel og flormelis op i en skål. 3 Tilsæt sesamfrø, salt, smør, bagepulver og orangeblomstvand. 4 Bland alle ingredienserne og tilsæt olien lidt efter lidt, mens du ælter dejen, indtil du har en blød dej. 5 Tag en spsk. dej og rul den til en lille kugle. 6 (Hav eventuelt orangeblomstvand eller olie på hænderne, så dejen ikke hænger i). 7 Vend forsigtigt kuglen i flormelis. 8 I Marokko bages den på bagsiden af noget, der minder om en linseform, så dejkuglen lægges på en runding, der buler op. 9 Men de kan sagtens bages på en olieret bageplade. 10 Bages i 7-8 minutter eller til de er gyldent brune og ”sprækker” i overfladen. PRINT ANNONCE
Emballage Nyt forsøg på Bornholm skal mindske emballage og affald Emballage er vigtigt for en vares sikkerhed, kvalitet og holdbarhed, men emballagen fylder unødig meget i supermarkedet og er designet til kun at blive brugt én gang. Så hvordan bliver fremtidens emballage mindre og lettere at genbruge? Det skal bl.a. et nyt løsmarked i Kvickly Rønne være med til at finde svar på
Emballage Kan man vende alufolie eller stanniol forkert? Den blanke og den matte side på alufolie har forskellige egenskaber, når du laver mad, og derfor står der ofte i opskrifter og tilberedningsvejledninger, at du skal vende en bestemt side opad i ovnen. Forskellen er dog lille, fastslår eksperter.
Emballage Den rigtige plastik holder frugt og grønt frisk Forkert emballage kan begrænse fødevarernes holdbarhed. Merete Edelenbos har i mere end 25 år forsket i, hvordan man opbevarer eksempelvis kartofler, gulerødder og jordbær optimalt
Bær Må bærrene koges i egen emballage? Det anbefales at koge frosne bær, før de bruges, da der kan sidde bakterier på bærrene. Det frarådes til gengæld at koge dem i den pose, de er købt i
Annoncørbetalt indhold Quiz: Hvor godt kender du Guldæsken og chokoladen? Kan din chokoladeviden knække alle spørgsmålene? Vær med i chokoladequizzen og deltag i lodtrækningen om en af de populære Guldæsker fra Anton Berg. Konkurrencen slutter 30.11.