Ghribas - Marokkanske småkager
- 6 Personer
Ingredienser
500 g | hvedemel |
100 g | flormelis |
2 spsk. | sesamfrø |
tsk. | fint salt |
50 g | blødgjort smør |
375 ml. | olie |
3.5 g | bagepulver |
2 spsk. | orangeblomstvand – kan erstattes med fintreven citronskal |
Sådan gør du
-
1Tænd ovnen på 180 grader.
-
2Si mel og flormelis op i en skål.
-
3Tilsæt sesamfrø, salt, smør, bagepulver og orangeblomstvand.
-
4Bland alle ingredienserne og tilsæt olien lidt efter lidt, mens du ælter dejen, indtil du har en blød dej.
-
5Tag en spsk. dej og rul den til en lille kugle.
-
6(Hav eventuelt orangeblomstvand eller olie på hænderne, så dejen ikke hænger i).
-
7Vend forsigtigt kuglen i flormelis.
-
8I Marokko bages den på bagsiden af noget, der minder om en linseform, så dejkuglen lægges på en runding, der buler op.
-
9Men de kan sagtens bages på en olieret bageplade.
-
10Bages i 7-8 minutter eller til de er gyldent brune og ”sprækker” i overfladen.