Fyldt svinekam med svær a la Italien

Fyld svinekammen med pancetta og rosmarin, det er en skøn kombination, som smager dejligt italiensk. Den saftige steg serveres med flødestuvede blomkål med rigeligt parmesan. Velbekomme!
Fyldt svinekam med svær a la Italien
  • 4 Personer

Ingredienser

1 stk. svinekam med skåret svær
2 tsk. fint salt

Fyld

125 g hakket pancetta eller bacon
2 spsk. hakket rosmarin
2 fed hakket hvidløg
- peber

Tilbehør

3 stk løg
- olie
1 stk. blomkålshoved
2 dl. vand
1 dl. piske-fløde
50 g parmesanost

Sådan gør du

  1. 1.Sæt ovnen på 200 grader.
  2. 2.Gnid sværen med salt. Nu skal kødstykket skæres fladt ud, så det kan rulles sammen igen omkring fyldet.
  3. 3.Skær sværen og fedtet næsten af, men lad det sidde fast langs den ene side.
  4. 4.Skær nu kødet uden at skære igennem, og fold det ud.
  5. 5.Bland fyldet og fordel det over hele stykket.
  6. 6.Rul kødet tæt sammen om fyldet, og læg sværen opad.
  7. 7.Bind rullen sammen med madsnor, og læg den i en smurt ildfast form.
  8. 8.Stik et stegetermometer ind i kødet.
  9. 9.Steg kødet, indtil centrumtemperaturen er 55 grader. Kig efter 1 time.
  10. 10.Hvis sværen er sprød, steger du videre, indtil temperaturen er 65 grader. Hvis ikke, skru da op på 250 grader og steg videre.
  11. 11.Skær løg i både, og svits dem let i olie på en pande.
  12. 12.Del blomkål i buketter, og svits med.
  13. 13.Hæld vandet herpå, og lad det dampe væk i 8 minutter.
  14. 14.Kom fløde herpå, og vend fløden med blomkålsbuketterne, indtil fløden koger væk efter få minutter.
  15. 15.Smag til med parmesanost, salt og peber.
Se, hvad vi ellers skriver om: #aftensmad