Fyldt svinekam med svær a la Italien
AFTENSMAD

Fyldt svinekam med svær a la Italien

Fyld svinekammen med pancetta og rosmarin, det er en skøn kombination, som smager dejligt italiensk. Den saftige steg serveres med flødestuvede blomkål med rigeligt parmesan. Velbekomme!
  • 4 Personer

Ingredienser

1 stk. svinekam med skåret svær
2 tsk. fint salt

Fyld

125 g hakket pancetta eller bacon
2 spsk. hakket rosmarin
2 fed hakket hvidløg
- peber

Tilbehør

3 stk løg
- olie
1 stk. blomkålshoved
2 dl. vand
1 dl. piske-fløde
50 g parmesanost

Sådan gør du

  1. 1
    Sæt ovnen på 200 grader.
  2. 2
    Gnid sværen med salt. Nu skal kødstykket skæres fladt ud, så det kan rulles sammen igen omkring fyldet.
  3. 3
    Skær sværen og fedtet næsten af, men lad det sidde fast langs den ene side.
  4. 4
    Skær nu kødet uden at skære igennem, og fold det ud.
  5. 5
    Bland fyldet og fordel det over hele stykket.
  6. 6
    Rul kødet tæt sammen om fyldet, og læg sværen opad.
  7. 7
    Bind rullen sammen med madsnor, og læg den i en smurt ildfast form.
  8. 8
    Stik et stegetermometer ind i kødet.
  9. 9
    Steg kødet, indtil centrumtemperaturen er 55 grader. Kig efter 1 time.
  10. 10
    Hvis sværen er sprød, steger du videre, indtil temperaturen er 65 grader. Hvis ikke, skru da op på 250 grader og steg videre.
  11. 11
    Skær løg i både, og svits dem let i olie på en pande.
  12. 12
    Del blomkål i buketter, og svits med.
  13. 13
    Hæld vandet herpå, og lad det dampe væk i 8 minutter.
  14. 14
    Kom fløde herpå, og vend fløden med blomkålsbuketterne, indtil fløden koger væk efter få minutter.
  15. 15
    Smag til med parmesanost, salt og peber.