Fyldt svinekam med svær a la Italien
- 4 Personer
Ingredienser
1 stk. | svinekam med skåret svær |
2 tsk. | fint salt |
Fyld
125 g | hakket pancetta eller bacon |
2 spsk. | hakket rosmarin |
2 fed | hakket hvidløg |
- | peber |
Tilbehør
3 stk. | løg |
- | olie |
1 stk. | blomkålshoved |
2 dl. | vand |
1 dl. | piske-fløde |
50 g | parmesanost |
Sådan gør du
-
1Sæt ovnen på 200 grader.
-
2Gnid sværen med salt. Nu skal kødstykket skæres fladt ud, så det kan rulles sammen igen omkring fyldet.
-
3Skær sværen og fedtet næsten af, men lad det sidde fast langs den ene side.
-
4Skær nu kødet uden at skære igennem, og fold det ud.
-
5Bland fyldet og fordel det over hele stykket.
-
6Rul kødet tæt sammen om fyldet, og læg sværen opad.
-
7Bind rullen sammen med madsnor, og læg den i en smurt ildfast form.
-
8Stik et stegetermometer ind i kødet.
-
9Steg kødet, indtil centrumtemperaturen er 55 grader. Kig efter 1 time.
-
10Hvis sværen er sprød, steger du videre, indtil temperaturen er 65 grader. Hvis ikke, skru da op på 250 grader og steg videre.
-
11Skær løg i både, og svits dem let i olie på en pande.
-
12Del blomkål i buketter, og svits med.
-
13Hæld vandet herpå, og lad det dampe væk i 8 minutter.
-
14Kom fløde herpå, og vend fløden med blomkålsbuketterne, indtil fløden koger væk efter få minutter.
-
15Smag til med parmesanost, salt og peber.