Fyldig salat med æg, kartofler og løg
- 4 Personer
- 35 Minutes
Ingredienser
2 stk | artiskokker |
- | lidt citronsaft |
400 g | kogte små kartofler |
8 stk | kogte vagtelæg |
1 stk. | forårsløg |
3 stk | forskellige salater |
2 stk | syltede agurker |
Dressing
1 tsk. | sennep |
1 spsk. | eddike |
3 spsk. | rapsolie |
1 tsk. | fintrevet frisk peberrod |
8 stk | hasselnødder |
- | salt og peber |
1 stk. | bundt kørvel |
Tilbehør
- | Groft brød |
Sådan gør du
-
1Knæk stokken af og kog artiskokkerne med det hele i ca. 30 minutter i saltet vand tilsat salt og lidt citronsaft.
-
2Pluk alle bladene og ”skægget” i midten af og skær artiskokbundene i mindre stykker.
-
3Kog kartoflerne møre (hvis det ikke er gjort) og skær dem i minde stykker.
-
4Kog vagtelæggene i ca. 4 minutter.
-
5Hæld koldt vand over dem og pil æggene når de er kølet af.
-
6Del dem i 2 eller 4 både.
-
7Hak forårsløg.
-
8Skyld og riv eller skær salaterne i mindre mundrette stykker og bland dem i en skål.
-
9Skær agurkerne i små stykker.
-
10Bland salaten med kartofler, æg, forårsløg og agurk.
-
11Kør dressingen i en minihakker eller hak nødderne meget fint i hånden og pisk dressingen sammen.
-
12Pluk kørvel, bland det i salaten lige inden servering, og dryp dressingen på.
Tip!
Spis gerne fisk til denne dejlige salat, hvis du ønsker måltidet skal fylde mere.