Fuldkornssnegle med dadler og nøddecreme
BAGVæRK

Fuldkornssnegle med dadler og nøddecreme

Glem alt om dårlig samvittighed, for disse kanelsnegle er smækfyldt med fuldkorn, og så har vi skiftet sukkeret ud med søde dadler. 
  • 12 Personer

Dej

25 g gær
1 dl. lunkent vand
2 dl. skummetmælk
0.5 tsk. salt
1 tsk. kokosolie
400 g fuldkornshvedemel
150 g havregryn
1 stk. æg sammenpisket til pensling

Fyld til sneglene

150 g hasselnød
100 g dadler
1 spsk. sesamolie
lidt kanel smag til og juster mængden efter den ønskede smag

Sådan gør du

  1. 1
    Hasselnødderne lægges på bagepapir i ovnen ved 150° i ca. 35 minutter.
  2. 2
    De skal ud af ovnen, når de er gyldne og skallen er løs, de må ikke blive brændte.
  3. 3
    Herefter lægges de i et viskestykke, lad dem ligge pakket ind i viskestykket i ca. 10 minutter.
  4. 4
    Derefter kan skallen rulles af.
  5. 5
    Det af skallen, der ikke kommer af ved denne metode må man pille af selv.
  6. 6
    Herefter blendes hasselnødderne med sesamolien til de til de får en smøragtig konsistens.
  7. 7
    Dadlerne blendes også og tilsættes hasselnøddesmørret.
  8. 8
    Smag til med kanel, der kan tilsættes vanilie eller kardemomme efter smag.
  9. 9
    Sådan laver du dejen: gæren smuldres I det lunkne vand hvorefter resten af ingredienserne tilsættes.
  10. 10
    Tilsæt mere mel, hvis dejen er for våd.
  11. 11
    Dejen sættes til hævning til dobbelt størrelse ca. 1 1/2 time og rulles herefter ud til en stor tynd flade.
  12. 12
    Fyldet spredes ud på fladen og den rulles sammen.
  13. 13
    Sneglene skæres i ca. 1.5 cm tykkelse.
  14. 14
    Sættes til hævning i ca. en halv time.
  15. 15
    Herefter pensles sneglene med æg og bages ved 200 grader i ca 20 minutter.