Fuldkornssnegle med dadler og nøddecreme
Glem alt om dårlig samvittighed, for disse kanelsnegle er smækfyldt med fuldkorn, og så har vi skiftet sukkeret ud med søde dadler.

- 12 Personer
Dej
25 g | gær |
1 dl. | lunkent vand |
2 dl. | skummetmælk |
0.5 tsk. | salt |
1 tsk. | kokosolie |
400 g | fuldkorns hvedemel |
150 g | havregryn |
1 stk. | æg, sammenpisket til pensling |
Fyld til sneglene
150 g | hasselnød |
100 g | dadler |
1 spsk. | sesamolie |
lidt | kanel smag til og juster mængden efter den ønskede smag |
Sådan gør du
- 1.Hasselnødderne lægges på bagepapir i ovnen ved 150° i ca. 35 minutter.
- 2.De skal ud af ovnen, når de er gyldne og skallen er løs, de må ikke blive brændte.
- 3.Herefter lægges de i et viskestykke, lad dem ligge pakket ind i viskestykket i ca. 10 minutter.
- 4.Derefter kan skallen rulles af.
- 5.Det af skallen, der ikke kommer af ved denne metode må man pille af selv.
- 6.Herefter blendes hasselnødderne med sesamolien til de til de får en smøragtig konsistens.
- 7.Dadlerne blendes også og tilsættes hasselnøddesmørret.
- 8.Smag til med kanel, der kan tilsættes vanilie eller kardemomme efter smag.
- 9.Sådan laver du dejen: gæren smuldres I det lunkne vand hvorefter resten af ingredienserne tilsættes.
- 10.Tilsæt mere mel, hvis dejen er for våd.
- 11.Dejen sættes til hævning til dobbelt størrelse ca. 1 1/2 time og rulles herefter ud til en stor tynd flade.
- 12.Fyldet spredes ud på fladen og den rulles sammen.
- 13.Sneglene skæres i ca. 1.5 cm tykkelse.
- 14.Sættes til hævning i ca. en halv time.
- 15.Herefter pensles sneglene med æg og bages ved 200 grader i ca 20 minutter.