Fuldkornssnegle med dadler og nøddecreme
- 12 Personer
Dej
25 g | gær |
1 dl. | lunkent vand |
2 dl. | skummetmælk |
0.5 tsk. | salt |
1 tsk. | kokosolie |
400 g | fuldkornshvedemel |
150 g | havregryn |
1 stk. | æg sammenpisket til pensling |
Fyld til sneglene
150 g | hasselnød |
100 g | dadler |
1 spsk. | sesamolie |
lidt | kanel smag til og juster mængden efter den ønskede smag |
Sådan gør du
-
1Hasselnødderne lægges på bagepapir i ovnen ved 150° i ca. 35 minutter.
-
2De skal ud af ovnen, når de er gyldne og skallen er løs, de må ikke blive brændte.
-
3Herefter lægges de i et viskestykke, lad dem ligge pakket ind i viskestykket i ca. 10 minutter.
-
4Derefter kan skallen rulles af.
-
5Det af skallen, der ikke kommer af ved denne metode må man pille af selv.
-
6Herefter blendes hasselnødderne med sesamolien til de til de får en smøragtig konsistens.
-
7Dadlerne blendes også og tilsættes hasselnøddesmørret.
-
8Smag til med kanel, der kan tilsættes vanilie eller kardemomme efter smag.
-
9Sådan laver du dejen: gæren smuldres I det lunkne vand hvorefter resten af ingredienserne tilsættes.
-
10Tilsæt mere mel, hvis dejen er for våd.
-
11Dejen sættes til hævning til dobbelt størrelse ca. 1 1/2 time og rulles herefter ud til en stor tynd flade.
-
12Fyldet spredes ud på fladen og den rulles sammen.
-
13Sneglene skæres i ca. 1.5 cm tykkelse.
-
14Sættes til hævning i ca. en halv time.
-
15Herefter pensles sneglene med æg og bages ved 200 grader i ca 20 minutter.