Friterede østershatte med løvstikkemayo
SNACKS OG TILBEHøR

Friterede østershatte med løvstikkemayo

En fantastisk snack - eventuelt til en aperitif inden middagen. Server svampene med løvstikkemayo til at dyppe i.   
  • 4 Personer

Løvstikkemayo:

1 spsk. løvstikke frisk løvstikke, finthakket Salt, efter smag
1 dl. mayonnaise hjemmelavet eller færdigkøbt
2 stk. citron saft

Dej:

75 g hvedemel
50 g rismel
0.25 tsk. fint salt
1.5 dl. hvedeøl eller danskvand
2 stk. æggehvider sammenpiskede
300 g østershatte
- neutral olie til frittering
- flage salt

Sådan gør du

  1. 1
    Løvstikkemayo: Kom løvstikke og lidt salt i en skål.
  2. 2
    Mas/gnid den hakkede løvstikke med bagsiden af en ske, så det findeles endnu mere. Tilsæt mayonnaise og smag til med citron og evt. ekstra salt. Sæt løvstikkemayoen på køl indtil servering.
  3. 3
    Bland hvedemel, rismel og salt i en skål. Tilsæt æggehvider og øllet, lidt ad gangen, rør dejen sammen med et piskeris, så den er uden klumper.
  4. 4
    Rens svampene og skær meget store svampe i mindre strimler. Varm olien til fritering op i en gryde, til mellem 170 og 180 C.
  5. 5
    Vend svampene i dejen et par stykker ad gangen og tag dem herefter op og lad den overskydende dej dryppe af.
  6. 6
    Steg dem i den varme olie, til de er helt gyldenbrune og sprøde. Lad de friterede svampe afkøle lidt på fedtsugende papir.
  7. 7
    Drys med lidt ekstra flagesalt, løvstikke og server med løvstikkemayoen til at dyppe svampene i.