Friterede østershatte med løvstikkemayo
- 4 Personer
Løvstikkemayo:
1 spsk. | løvstikke frisk løvstikke, finthakket Salt, efter smag |
1 dl. | mayonnaise hjemmelavet eller færdigkøbt |
2 stk. | citron saft |
Dej:
75 g | hvedemel |
50 g | rismel |
0.25 tsk. | fint salt |
1.5 dl. | hvedeøl eller danskvand |
2 stk. | æggehvider sammenpiskede |
300 g | østershatte |
- | neutral olie til frittering |
- | flage salt |
Sådan gør du
-
1Løvstikkemayo: Kom løvstikke og lidt salt i en skål.
-
2Mas/gnid den hakkede løvstikke med bagsiden af en ske, så det findeles endnu mere. Tilsæt mayonnaise og smag til med citron og evt. ekstra salt. Sæt løvstikkemayoen på køl indtil servering.
-
3Bland hvedemel, rismel og salt i en skål. Tilsæt æggehvider og øllet, lidt ad gangen, rør dejen sammen med et piskeris, så den er uden klumper.
-
4Rens svampene og skær meget store svampe i mindre strimler. Varm olien til fritering op i en gryde, til mellem 170 og 180 C.
-
5Vend svampene i dejen et par stykker ad gangen og tag dem herefter op og lad den overskydende dej dryppe af.
-
6Steg dem i den varme olie, til de er helt gyldenbrune og sprøde. Lad de friterede svampe afkøle lidt på fedtsugende papir.
-
7Drys med lidt ekstra flagesalt, løvstikke og server med løvstikkemayoen til at dyppe svampene i.