Fiskeburger med guacamole
AFTENSMAD

Fiskeburger med guacamole

Fiskeburgeren vil være et hit hos både børn og voksne. Og så er den klar på kun en halv times tid. 
  • 4 Personer

Guacamole:

3 stk. avocadoer
2 spsk. cremefraiche
0.5 stk. citron
- salt
- peber


Grønt:

1 stk. salathoved eller 2 hjertesalat, eller lidt spidskål
3 stk. tomater
1 stk. agurk
1 bundt basilikum
1 stk. rødløg evt

Fiskebøf:

400 g fiskefars
- mel
2 spsk. olivenolie
2 spsk. smør til stegning
1 tsk. tacokrydderi
- salt
- peber

4 stk. Burgerboller
lidt olivenolie

Tilbehør:

- ketchup
- ovnbagte kartofler

Sådan gør du

  1. 1
    Halver avocadoerne og fjern stenene. Mos avocadoerne med en gaffel og rør dem med cremefraiche, lidt citronsaft, salt og peber.
  2. 2
    Skyl og klargør det grønne fyld til fiskeburgerne. Pluk salaten groft. Skær tomater og agurk i skiver. Pluk basilikum og pil og skær evt. lidt rødløg i tynde skiver, hvis nogen omkring bordet kan lide rå løg.
  3. 3
    Form fiskefarsen til 4 fiskebøffer og vend dem i mel. Opvarm en pande med lidt olivenolie og smør. Når smørret begynder at blive lyst brunt, kommes fiskebøfferne på panden og steges 3-4 min. på hver side, til de er gennemstegte og gyldne. Drys med tacokrydderi de sidste minutter af stegetiden og krydr med salt og peber. Varm burgerbollerne 3-4 min. i ovnen ved 200 grader eller varm bollerne på en brødrister.
  4. 4
    Sæt det hele på bordet og saml din fiskeburger med salat, fiskebøffer, guacamole, tomat, agurk, rødløg og basilikum