Fiskeburger med guacamole
- 4 Personer
Guacamole:
3 stk. | avocadoer |
2 spsk. | cremefraiche |
0.5 stk. | citron |
- | salt |
- | peber |
Grønt:
1 stk. | salathoved eller 2 hjertesalat, eller lidt spidskål |
3 stk. | tomater |
1 stk. | agurk |
1 bundt | basilikum |
1 stk. | rødløg evt |
Fiskebøf:
400 g | fiskefars |
- | mel |
2 spsk. | olivenolie |
2 spsk. | smør til stegning |
1 tsk. | tacokrydderi |
- | salt |
- | peber |
4 stk. | Burgerboller |
lidt | olivenolie |
Tilbehør:
- | ketchup |
- | ovnbagte kartofler |
Sådan gør du
-
1Halver avocadoerne og fjern stenene. Mos avocadoerne med en gaffel og rør dem med cremefraiche, lidt citronsaft, salt og peber.
-
2Skyl og klargør det grønne fyld til fiskeburgerne. Pluk salaten groft. Skær tomater og agurk i skiver. Pluk basilikum og pil og skær evt. lidt rødløg i tynde skiver, hvis nogen omkring bordet kan lide rå løg.
-
3Form fiskefarsen til 4 fiskebøffer og vend dem i mel. Opvarm en pande med lidt olivenolie og smør. Når smørret begynder at blive lyst brunt, kommes fiskebøfferne på panden og steges 3-4 min. på hver side, til de er gennemstegte og gyldne. Drys med tacokrydderi de sidste minutter af stegetiden og krydr med salt og peber. Varm burgerbollerne 3-4 min. i ovnen ved 200 grader eller varm bollerne på en brødrister.
-
4Sæt det hele på bordet og saml din fiskeburger med salat, fiskebøffer, guacamole, tomat, agurk, rødløg og basilikum