En god oksebouillon eller fond
- 6 Personer
Ingredienser
1.5 kg | okse- eller kalveben |
4 spsk. | tomatpure |
4 spsk. | olivenolie |
3 stk. | gulerødder |
4 stk. | persillerødder |
2 stk. | løg |
4 fed | hvidløg |
- | olivenolie |
- | 1 bouquet garni (et bundt bestående af laurbærblad, timian og persille) Peberkorn |
Sådan gør du
-
1Sæt ovnen på 225 grader.
-
2Kom ben og afpuds i et ildfast fad og vend med tomatpure rørt med olie.
-
3Brun det hele i ovnen i 40 min. Vend benene undervejs, så alt bliver godt brunt
-
4Kom ben og saft fra bradepanden i en gryde og hæld vand i, så at det netop dækker.
-
5Bring gryden i kog. Skum et par gange.
-
6Kom nu resten af ingredienserne i og kog op igen. Skum endnu en gang.
-
7Lad nu gryden simre roligt i 3 timer, hvis du ønsker en god bouillon.
-
8Ønsker du en fond, bør benene simre i 10 timer.
-
9Sigt bouillonen gennem en fin sigte.
-
10Opbevar den koldt.
-
11Ønsker du en fond, kan du nu reducere væsken til den ønskede koncentration ved at simre den i gryden uden låg.