En god oksebouillon eller fond
SNACKS OG TILBEHøR

En god oksebouillon eller fond

Her serverer vi oksebouillonen med lidt skåret, stegt kød, rester fra gårsdagens middag og lidt rosenkål. Brød hertil og man bliver dejlig mæt. Ønsker du en fond, skal herlighederne simre i længere tid.
  • 6 Personer

Ingredienser

1.5 kg okse- eller kalveben
4 spsk. tomatpure
4 spsk. olivenolie
3 stk. gulerødder
4 stk. persillerødder
2 stk. løg
4 fed hvidløg
- olivenolie
- 1 bouquet garni (et bundt bestående af laurbærblad, timian og persille) Peberkorn

Sådan gør du

  1. 1
    Sæt ovnen på 225 grader.
  2. 2
    Kom ben og afpuds i et ildfast fad og vend med tomatpure rørt med olie.
  3. 3
    Brun det hele i ovnen i 40 min. Vend benene undervejs, så alt bliver godt brunt
  4. 4
    Kom ben og saft fra bradepanden i en gryde og hæld vand i, så at det netop dækker.
  5. 5
    Bring gryden i kog. Skum et par gange.
  6. 6
    Kom nu resten af ingredienserne i og kog op igen. Skum endnu en gang.
  7. 7
    Lad nu gryden simre roligt i 3 timer, hvis du ønsker en god bouillon.
  8. 8
    Ønsker du en fond, bør benene simre i 10 timer.
  9. 9
    Sigt bouillonen gennem en fin sigte.
  10. 10
    Opbevar den koldt.
  11. 11
    Ønsker du en fond, kan du nu reducere væsken til den ønskede koncentration ved at simre den i gryden uden låg.