Chokoladepandekager

Fyldige og med et strejf af appelsin. Server med vaniljeis, smeltet chokolade og hakkede nødder.  
Chokoladepandekager
  • 4 Personer

Ingredienser

150 g hvedemel
25 g kakaopulver
2 spsk. sukker
1 tsk. vaniljesukker
1 stk. Appelsin (øko) Brug revet skal og saft fra en halv appelsin
1 nip salt
3 stk æg str. M/L
3 dl. sødmælk
50 g smeltet smør

Tilbehør

- vaniljeis
- chokolade
- hakkede mandler

Sådan gør du

  1. 1.Bland mel, kakao, sukker, vanilje, revet appelsinskal og salt i en skål.  
  2. 2.Lav en fordybning i melblandingen. Slå æggene ud i og pisk æggene sammen med melet. Tilsæt mælken lidt ad gangen under konstant piskning. Rør også appelsinsaften i.  
  3. 3.Pisk halvdelen af det smeltede smør i lidt ad gangen. Lad dejen trække tildækket i 15-30 min.  
  4. 4.Pensl en pande med smeltet smør, og varm den op over middel varme. Hæld 1/2 -1 dl dej på panden, og lad den fordele sig ved at tippe panden rundt.   
  5. 5.Bag hver pandekage i et par minutter på hver side, til de er gyldne på begge sider. Læg dem på en tallerken, efterhånden som de er færdigbagte.   
  6. 6.Fold dem gerne sammen, og server dem med vaniljeis, smeltet chokolade og hakkede nødder.   
Se, hvad vi ellers skriver om: #passer til sæsonen, #dessert, #morgenmad og brunch og #weekend og gæster