Chokolademazarin med kokos
- 8 Personer
- 60 Minutes
Dejen
100 g | kokosmel eller kokosflager |
200 g | smør |
50 g | marcipan |
110 g | rørsukker |
1 knsp. | salt |
3 stk. | æg |
25 g | hvedemel |
100 g | mørk chokolade smeltet |
Flydende chokoladeganache
75 g | fløde |
75 g | mørk chokolade |
20 g | smør |
Sådan gør du
-
1Tænd ovnen på 175/160 grader varmluft.
-
2Hak kokossen fint i en blender eller minihakker. Bland hvedemelet sammen med det helt fintmalede kokosmel.
-
3Pisk smør, marcipan, sukker og salt i 5-7 min. til det er lyst og luftigt. Pisk æggene i, et af gangen, og vend herefter melet og så den smeltede chokolade i.
-
4Fordel dejen i en lille, smurt springform og bag kagen i ovnen i ca. 35-40 min til den er let fast, men gerne stadig en lille smule blød i midten. Lad mazarinen køle af.
-
5Mens kagen bager, laver du chokoladeganache ved at varme piskefløden i en kasserolle. Tag den af varmen, når den er gennemvarm og næsten har nået kogepunktet. Tilsæt chokoladen og lad den stå, uden at røre i 1-2 min. Rør herefter i midten af kasserollen, indtil chokoladen og fløden blander sig. Tilsæt smør og fortsæt med at røre indtil saucen er blød og ensartet. Hæld chokoladeganache udover kagen og server!
Tip!
Gør kagen hvede- og glutenfri, ved at erstatte hvedemelet med rismel eller boghvedemel. Brug smuttede mandler eller mandelmel i stedet for kokosflager. Smag toppingen til med lidt god mørk om, så bliver mazarinen lidt mere ”voksen” i smagen.