Cannelloni med spinat og to slags ost
AFTENSMAD

Cannelloni med spinat og to slags ost

Cannelloni er en italiensk middagsfavorit, som minder lidt om lasagne, når den bages i et ildfast fad i ovnen. Vi har fyldt vores cannelloni med både blåskimmel og ricotta. 
  • 6 Personer

Ingredienser

400 g cannelloni
4 g hakket spinat (frossen)
1 stk. finthakket løg
2 fed hvidløg, revet
250 g ricottaost
stk. potte friskhakket basilikum
- salt og peber
15 g smør
2 spsk. hvedemel
3 dl. mælk
3 dl. grøntsagsbouillon
100 g kraftig blåskimmelost
1 stk. flute

Sådan gør du

  1. 1
    Optø spinaten i en gryde med 2-3 spsk vand.
  2. 2
    Kom løg og hvidløg i og lad simre i 2-3 minutter under omrøring, afkøl.
  3. 3
    Rør hakket basilikum og ricotta i og smag til med salt og peber.
  4. 4
    Kom ricottafyld i en sprøjtepose eller plasticpose og klip hul.
  5. 5
    Fyld rørene med fyldet og læg i en ildfast form.
  6. 6
    Smelt smørret i en gryde.
  7. 7
    Ryst mel og mælk sammen og hæld det i gryden sammen med bouillonen.
  8. 8
    Pisk indtil saucen jævnes.
  9. 9
    Skru ned for varmen og lad simre under omrøring 4-5 minutter.
  10. 10
    Drys blåskimmelosten ned i saucen og smag til med salt og peber.
  11. 11
    Hæld bechamelsaucen over rullerne og lad stå 30 minutter.
  12. 12
    Bag cannellonierne i en 225 grader varm ovn i ca. 25 minutter.