Butterfly-kylling med honningmarinade
BøRNEVENLIG

Butterfly-kylling med honningmarinade

En sprødstegt kylling tilberedt på sommerfugle-måden er nem og lækker aftensmad.  Prøv butterfly-kyllingen med honning, hvis du er vild med saftig kylling med ekstra d sprødt skind. 
  • 6 Personer

Ingredienser

2 spsk. olivenolie
2 spsk. flydende honning
1 spsk. dijonsennep
- citrontimian (finthakket)
1 tsk. fint salt
- friskkværnet peber
1300 g hel kylling

Tilbehør:

- kartoffelsalat
- stegesky (fra kyllingen)
125 g sukker

Sådan gør du

  1. 1
    Pisk ingredienserne til honningmarinaden sammen i en skål.
  2. 2
    Læg kyllingen i en bradepande med brystet nedad. Klip rygraden ud af den, med en fjerkræsaks.
  3. 3
    Vend kyllingen om og bred den ud, så den ligger plant i bradepanden med både bryst og lår opad. Hæld halvdelen af marinaden over kyllingen og massér det ind i skindet.
  4. 4
    Tænd ovnen på 175 C varmluft og lad imens kyllingen trække ca. 30 min. på køkkenbordet.
  5. 5
    Hæld vand i bradepanden, så det går ca. 1-2 cm op ad kanten. Sæt kyllingen i ovnen og lad den stege i 35 min., pensl med mere marinade på skindet og sæt kyllingen tilbage i ovnen i 15-20 min. – til den er godt brunet, marinaden er karamelliseret og kyllingen gennemstegt (centrumstemperatur 75 C).
  6. 6
    Lad kyllingen trække 5-10 min. på køkkenbordet inden partering og servering. Gem stegeskyen, smag den til med lidt citronsaft og server den sammen med kyllingen.