Butterfly-kylling med honningmarinade
- 6 Personer
Honningmarinade
2 spsk. | olivenolie |
2 spsk. | flydende honning |
1 spsk. | dijonsennep |
- | citrontimian (finthakket) |
1 tsk. | fint salt |
- | friskkværnet peber |
1300 g | hel kylling |
Tilbehør:
- | kartoffelsalat |
- | stegesky (fra kyllingen) |
Sådan gør du
-
1Pisk ingredienserne til honningmarinaden sammen i en skål.
-
2Læg kyllingen i en bradepande med brystet nedad. Klip rygraden ud af den, med en fjerkræsaks.
-
3Vend kyllingen om og bred den ud, så den ligger plant i bradepanden med både bryst og lår opad. Hæld halvdelen af marinaden over kyllingen og massér det ind i skindet.
-
4Tænd ovnen på 175 C varmluft og lad imens kyllingen trække ca. 30 min. på køkkenbordet.
-
5Hæld vand i bradepanden, så det går ca. 1-2 cm op ad kanten. Sæt kyllingen i ovnen og lad den stege i 35 min., pensl med mere marinade på skindet og sæt kyllingen tilbage i ovnen i 15-20 min. – til den er godt brunet, marinaden er karamelliseret og kyllingen gennemstegt (centrumstemperatur 75 C).
-
6Lad kyllingen trække 5-10 min. på køkkenbordet inden partering og servering. Gem stegeskyen, smag den til med lidt citronsaft og server den sammen med kyllingen.