Blue cheesecake
- 8 Personer
Bund
30 g | smør |
6 stk | digestive kiks |
60 g | mørk chokolade |
Ostecreme
250 g | flødeost evt. mascarpone |
2 spsk. | limesaft |
3 spsk. | flormelis |
30 g | blåskimmelost evt. Thise Blå Grubé |
4 blade | husblas |
3 stk | pasteuriserede æggehvider |
Portvinsgelé
2 dl. | portvin |
2 spsk. | honning |
2 blade | husblas |
Sådan gør du
-
1Smelt smør. Blend chokolade og kiks. Rør smeltet smør i. Fordel i portionsglas og tryk bunden fast med fingrene. Sæt på køl.
-
2Pisk flødeosten med limesaft og flormelis. Og pisk derefter blåskimmelosten i blandingen (det er nemmest, hvis osten har stuetemperatur).
-
3Udblød husblas i vand i 10 minutter. Knug overskydende vand af og smelt husblassen i en skål i vandbad. Lad den køle af og og pisk den derefter i ostecremen.
-
4Pisk æggehviderne stive og vend forsigtigt massen i blandingen.
-
5Fordel til slut ostecremen i glassene. Og sæt herefter desserten på køl i mindst to timer.
-
6Udblød husblas i vand i 10 minutter. Kom portvin og honning i en gryde. Kog op og lad simre et par minutter.
-
7Tag af gryden af varmen. Knug vandet af husblassen og lad det smelte i den varme portvin under omrøring. Lad den herefter køle af. Hæld forsigtigt blandingen over ostemassen i glassene. Og sæt endnu en gang desserten på køl i et par timer.