Blue cheesecake
BAGVæRK

Blue cheesecake

Dejlig Blue Cheesecake med cremet flødeost på en bund af knasende kiks og sød chokolade. Gør lidt ekstra ud af det og servér den i portionsanrettede glas.   Opskrift:www.ostogko.dk 
  • 8 Personer

Bund

30 g smør
6 stk digestive kiks
60 g mørk chokolade

Ostecreme

250 g flødeost evt. mascarpone
2 spsk. limesaft
3 spsk. flormelis
30 g blåskimmelost evt. Thise Blå Grubé
4 blade husblas
3 stk pasteuriserede æggehvider

Portvinsgelé

2 dl. portvin
2 spsk. honning
2 blade husblas

Sådan gør du

  1. 1
    Smelt smør. Blend chokolade og kiks. Rør smeltet smør i. Fordel i portionsglas og tryk bunden fast med fingrene. Sæt på køl.
  2. 2
    Pisk flødeosten med limesaft og flormelis. Og pisk derefter blåskimmelosten i blandingen (det er nemmest, hvis osten har stuetemperatur). 
  3. 3
    Udblød husblas i vand i 10 minutter. Knug overskydende vand af og smelt husblassen i en skål i vandbad. Lad den køle af og og pisk den derefter i ostecremen. 
  4. 4
    Pisk æggehviderne stive og vend forsigtigt massen i blandingen. 
  5. 5
    Fordel til slut ostecremen i glassene. Og sæt herefter desserten på køl i mindst to timer. 
  6. 6
    Udblød husblas i vand i 10 minutter. Kom portvin og honning i en gryde. Kog op og lad simre et par minutter. 
  7. 7
    Tag af gryden af varmen. Knug vandet af husblassen og lad det smelte i den varme portvin under omrøring. Lad den herefter køle af. Hæld forsigtigt blandingen over ostemassen i glassene. Og sæt endnu en gang desserten på køl i et par timer.