Blødt græskarkernebrød
BAGVæRK

Blødt græskarkernebrød

Et saftigt, hjemmebagt brød med fuldkorn og græskarkerner, som mætter godt. Nyd det med dit yndlingspålæg eller som madbrød til suppen. 
  • 6 Personer
  • 25 Minutes

Ingredienser

6 dl. vand
100 g knækkede hvedekerner
180 g fuldkornshvedemel
1 tsk. fint salt
3 spsk. olie
25 g gær
2 dl. græskarkerne
300 g hvedemel

Sådan gør du

  1. 1
    Kom vand og hvedekerner i en gryde.
  2. 2
    Lad simre i 3 minutter.
  3. 3
    Kom fuldkornshvedemel i en bageskål, og hæld den hede kornblanding over.
  4. 4
    Rør rundt, og lad stå i 30 minutter indtil lunt.
  5. 5
    Kom salt, olie og gær i dejen, og rør godt rundt.
  6. 6
    Rør 1 ½ dl græskarkerner og hvedemel ned i dejen, indtil den er godt blandet.
  7. 7
    Dejen skal være klæg.
  8. 8
    Lad hæve i 1 time.
  9. 9
    Smør to sandkageforme med smør, eller dæk dem med bagepapir, og fordel dejen i de to forme.
  10. 10
    Drys græskarkerner over.
  11. 11
    Sæt i ovnen på 175 grader.
  12. 12
    Lad brødene hæve i 20 minutter.
  13. 13
    Bag brødene i 40 minutter.
  14. 14
    Tag ud og stil på en rist og afkøl helt.