Blødt græskarkernebrød
- 6 Personer
- 25 Minutes
Ingredienser
6 dl. | vand |
100 g | knækkede hvedekerner |
180 g | fuldkornshvedemel |
1 tsk. | fint salt |
3 spsk. | olie |
25 g | gær |
2 dl. | græskarkerne |
300 g | hvedemel |
Sådan gør du
-
1Kom vand og hvedekerner i en gryde.
-
2Lad simre i 3 minutter.
-
3Kom fuldkornshvedemel i en bageskål, og hæld den hede kornblanding over.
-
4Rør rundt, og lad stå i 30 minutter indtil lunt.
-
5Kom salt, olie og gær i dejen, og rør godt rundt.
-
6Rør 1 ½ dl græskarkerner og hvedemel ned i dejen, indtil den er godt blandet.
-
7Dejen skal være klæg.
-
8Lad hæve i 1 time.
-
9Smør to sandkageforme med smør, eller dæk dem med bagepapir, og fordel dejen i de to forme.
-
10Drys græskarkerner over.
-
11Sæt i ovnen på 175 grader.
-
12Lad brødene hæve i 20 minutter.
-
13Bag brødene i 40 minutter.
-
14Tag ud og stil på en rist og afkøl helt.