Bløde boller med to slags ost
- 20 Personer
Dej
75 g | smør |
2.5 dl. | mælk |
50 g | gær |
1 spsk. | sukker |
1 stk. | æg |
1 tsk. | fint salt |
1 stk. | æg |
- | Sesamfrø til pynt |
Fyld
- | Smør eller mayonnaise |
2 håndfulde | hjertesalat snittet |
- | 10 store skiver ost |
2 ruller | mozzarellaost |
- | Pynt: ærter og majs |
- | cocktailpind |
Sådan gør du
-
1Smelt smør i en gryde.
-
2Kom mælken i gryden, og hæld straks blandingen op i en skål. Nu skulle blandingen gerne være cirka 37 grader.
-
3Rør gæren ud i den lune mælk, og tilsæt resten af ingredienserne undtagen melet. Rør blandingen homogen.
-
4Rør nu melet i lidt efter lidt, indtil du har en blød dej. Brug så lidt mel som mulig, så bliver bollerne saftige. Ælt dejen på bordet i fem minutter.
-
5Læg i skålen og dæk med film. Lad nu dejen hæve i 40 minutter.
-
6Rul ud til 20 små boller, og læg på to bradepander. Tryk hver bolle lidt flad med hænderne, og lad dem hæve yderligere 40 minutter under et viskestykke.
-
7Sæt varmluftsovnen på 200 grader. Bland ægget sammen, og pensl bollerne. Drys sesamfrø på dem. Bag bollerne i cirka 10 minutter. Afkøl på en rist.
-
8Flæk bollerne, og fyld dem. Sæt ærter og majs på små pinde, og stik i bollerne. Server.