Bagt vesterhavstorsk med sesam og vanilleolie
AFTENSMAD

Bagt vesterhavstorsk med sesam og vanilleolie

Forret eller mindre ret, hvor torskens egen smag prioriteres. Fisken får fint modspil fra den milde sesam og vanilleolie.
  • 4 Personer
  • 25 Minutes

ingredienser

4 stk. torskefileter med skind a 125 g
1 stk. agurk
- salt og peber

dressing

dl. sesamfrø
1 dl. olie (lige dele olivenolie og vindruekerneolie)
1 stk. vanillestang
- citron (saft)

pynt

- Friske koriander

Sådan gør du

  1. 1
    Læg torskefileterne på en bradepande med bagepapir.
  2. 2
    Drys salt og peber over, og bag i ovnen ved 180 grader i 5 minutter.
  3. 3
    Rist sesamfrø på en tør pande/gryde.
  4. 4
    Kom olie, vanillekorn og vanillestang i, og lad det blive gennemvarmt.
  5. 5
    Tag fra varmen, og køl helt af.
  6. 6
    Smag til med citronsaft.
  7. 7
    Skær agurken (uden kerner) i tynde strimler, og fordel på fire tallerkener.
  8. 8
    Træk skindet af fisken, og anret den på agurkerne.
  9. 9
    Hæld olien hen over agurkerne, og pynt med korianderblade.