Bagt pankolaks
HURTIG AFTENSMAD

Bagt pankolaks

Pankorasp er lidt anderledes end almindelig rasp, da den består af store, tynde og luftige brødflager, der giver en ekstra sprød overflade. Opskriften er fra Frederikke Wærens’ kogebog Favoritterne
  • 4 Personer

Ingredienser:

1 stk. laksefilet (400 g)
1 spsk. dijonsennep
1 spsk. honning
1 tsk. røget paprika
1 tsk. hvidløgspulver
0.5 tsk. salt
- peber


Panering:

1 håndfuld persille
1 dl. pankorasp
1 spsk. olivenolie

Sådan gør du

  1. 1
    Tænd ovnen på 185 C varmluft.
  2. 2
    Læg laksefileten i et fad med bagepapir. Rør sennep og honning sammen i en skål, og tilsæt paprika, hvidløgspulver, salt og peber. Bland godt, og smør marinaden på laksen.
  3. 3
    Skyl og hak persillen, og bland den med rasp og olie i en skål. Fordel paneringen på laksen, og tryk den let ned i marinaden.
  4. 4
    Bag laksen i ovnen i ca. 25 minutter, afhængig af laksens tykkelse.