Bagt laks med nudler og sojadressing
AFTENSMAD

Bagt laks med nudler og sojadressing

Denne ret er supernem og færdig på ingen tid. Husk, at nudler er forskellige, så tjek undervejs, om der mangler væde.
  • 2 Personer
  • 20 Minutes

Det skal du bruge:

200 g brocollini
100 g risnudler
1 bundt forårsløg
300 g god laks uden skind og ben
2 spsk. smagsneutral olie
0.5 dl. soja
2 spsk. flydende honning
2 spsk. sesamfrø

Servering

1 spsk. flydende honning
1 spsk. risvineddike (eller anden lys eddike)
3 spsk. soja
1 spsk. sesamolie
1 lime
- chiliflager efter ønske

Sådan gør du

  1. 1
    Tænd ovnen på 180 grader. Flæk evt. broccolini, hvis de er meget tykke.
  2. 2
    Hæld broccolini og nudler i en skål, og overhæld begge dele med kogende vand.
  3. 3
    Dæk skålen med film, og lad det trække i 2-4 minutter. Afdryp.
  4. 4
    Tør skålen af, og brug den til dressing.
  5. 5
    Snit forårsløg i skrå skiver. Gem lidt top til servering. Fordel broccolini, nudler, forårsløg og laks i et ovnfad.
  6. 6
    Dryp med olie, soja og honning, og drys med sesam. Bag det hele i den varme ovn i 15-20 minutter.
  7. 7
    Rør imens en dressing af honning, eddike, soja og sesamolie i en skål. Hæld dressingen over den varme ret.
  8. 8
    Drys med chiliflager og det sidste forårsløg, og servér straks med limeskiver.