Bagt laks med nudler og sojadressing
- 2 Personer
- 20 Minutes
Det skal du bruge:
200 g | brocollini |
100 g | risnudler |
1 | bundt forårsløg |
300 g | god laks uden skind og ben |
2 spsk. | smagsneutral olie |
0.5 dl. | soja |
2 spsk. | flydende honning |
2 spsk. | sesamfrø |
Servering
1 spsk. | flydende honning |
1 spsk. | risvineddike (eller anden lys eddike) |
3 spsk. | soja |
1 spsk. | sesamolie |
1 | lime |
- | chiliflager efter ønske |
Sådan gør du
-
1Tænd ovnen på 180 grader. Flæk evt. broccolini, hvis de er meget tykke.
-
2Hæld broccolini og nudler i en skål, og overhæld begge dele med kogende vand.
-
3Dæk skålen med film, og lad det trække i 2-4 minutter. Afdryp.
-
4Tør skålen af, og brug den til dressing.
-
5Snit forårsløg i skrå skiver. Gem lidt top til servering. Fordel broccolini, nudler, forårsløg og laks i et ovnfad.
-
6Dryp med olie, soja og honning, og drys med sesam. Bag det hele i den varme ovn i 15-20 minutter.
-
7Rør imens en dressing af honning, eddike, soja og sesamolie i en skål. Hæld dressingen over den varme ret.
-
8Drys med chiliflager og det sidste forårsløg, og servér straks med limeskiver.