Æbleis med kanelknas
DESSERT

Æbleis med kanelknas

Hjemmelavet is med smag af æble, whisky og pekannødder. Haps! Husk, ikke at overpiske fløden - så kan isen blive grynet.  
  • 8 Personer

Ingredienser

20 g smør
25 g pecan nødder grofthakkede
0.5 tsk. stødt kanel
0.5 tsk. flagesalt
100 g havrekiks eller digestivekiks
250 g æblemos færdigkøbt eller hjemmelavet
1 dåse kondenseret mælk ca. 400 g
3.5 dl. piskefløde
2 spsk. whisky eller cognac (kan udelades)
100 g æblemos til pynt

Sådan gør du

  1. 1
    Smelt smørret på en pande over middel varme. Tilsæt pecannødder, kanel og salt. Lad det stege i 3-5 min., under omrøring, til smør og nødder er begyndt at brune og dufte. Tag det af varmen og lad det køle af i et par minutter.
  2. 2
    Knus imens kiksene til groft smuldr og vend dem med det brunede smør og nødder i en skål. Lad det trække, mens du laver isblandingen.
  3. 3
    Vend æblemos og kondenseret mælk sammen i en skål.
  4. 4
    Pisk fløden til blødt skum. Pas på ikke at overpiske den, så bliver isen grynet. Vend forsigtigt flødeskummet i blandingen og smag til med alkohol, lidt ad gangen.
  5. 5
    Hæld isblandingen i en sandkageform og glat overfladen. Fordel ekstra æblemos på toppen og kør en gaffel i zigzag ned igennem formen, så der opstår et mønster. Fordel kanelknaset på toppen af isen.
  6. 6
    Sæt isen i fryseren natten over, til den er fuldt frossen. Tag isen ud ca. 10-15 min. før servering.