Æbleis med kanelknas
- 8 Personer
Ingredienser
20 g | smør |
25 g | pecan nødder grofthakkede |
0.5 tsk. | stødt kanel |
0.5 tsk. | flagesalt |
100 g | havrekiks eller digestivekiks |
250 g | æblemos færdigkøbt eller hjemmelavet |
1 dåse | kondenseret mælk ca. 400 g |
3.5 dl. | piskefløde |
2 spsk. | whisky eller cognac (kan udelades) |
100 g | æblemos til pynt |
Sådan gør du
-
1Smelt smørret på en pande over middel varme. Tilsæt pecannødder, kanel og salt. Lad det stege i 3-5 min., under omrøring, til smør og nødder er begyndt at brune og dufte. Tag det af varmen og lad det køle af i et par minutter.
-
2Knus imens kiksene til groft smuldr og vend dem med det brunede smør og nødder i en skål. Lad det trække, mens du laver isblandingen.
-
3Vend æblemos og kondenseret mælk sammen i en skål.
-
4Pisk fløden til blødt skum. Pas på ikke at overpiske den, så bliver isen grynet. Vend forsigtigt flødeskummet i blandingen og smag til med alkohol, lidt ad gangen.
-
5Hæld isblandingen i en sandkageform og glat overfladen. Fordel ekstra æblemos på toppen og kør en gaffel i zigzag ned igennem formen, så der opstår et mønster. Fordel kanelknaset på toppen af isen.
-
6Sæt isen i fryseren natten over, til den er fuldt frossen. Tag isen ud ca. 10-15 min. før servering.