Friske forårsruller med oksekød og grønt
- 4 Personer
Forårsruller
250 g | oksesteaks, af eks. tyksteg |
3 tsk. | salt |
- | friskkværnet peber |
- | Olie, til stegning |
12 stk. | rispapir |
1 stk. | mango, i skiver |
1 stk. | agurk, i tynde stave |
1 bundt | forårsløg, hakket |
1 håndfuld | frisk thai-basilikum eller mynte |
25 g | peanuts, til drys |
Dip
2 spsk. | sød chilisauce |
1 spsk. | vand |
2 skiver | lime, saft |
1 tsk. | fiskesovs |
1 tsk. | sukker |
1 spsk. | hakkede peanuts |
- | Salt eller soyasauce, efter smag |
Sådan gør du
-
1Krydr dine steaks med salt og peber, og lad dem trække ca. 10 min.
-
2Varm olien på en pande og steg kødet ved høj varme i ca. 2-3 min. på hver side (afhængig af tykkelsen). Tag dem af, og lad dem trække 5 min.
-
3Rør ingredienserne til dippen sammen og smag til med salt/soya. Sæt dippen på køl indtil servering.
-
4Skær kødet i meget tynde skiver. Dyp rispapir i et fad med lunt vand i ca. 10-15 sek. (dyp dem først, lige inden de skal rulles).
-
5Fordel lidt kød ca. 5 cm fra kanten af det fugtige rispapir sammen med lidt mango, agurk, forårsløg, thai-basilikum og peanuts.
-
6Fold først den ene ende af rispapiret ind over fyldet og så siderne. Rul til slut rullen sammen og server sammen med dippen.
Tip!
Vil du gøre rullerne mere mættende, så kog lidt risnudler og brug dem som fyld sammen med grøntsager og kød. Det gør ikke noget, at mangoen ikke er fuldt moden, det giver lidt ekstra syre, som løfter smagen.