and

Steg Mortens and på 1 time

Klip anden op langs rygsøjlen og fold den ud, så den fylder en hel bradepande fladt ud. Så tager det kun en time og anden bliver helt sprød.
andesteg

Anden behøver ikke tre-fire timer i ovnen, når den klippes op og bredes ud som her

And med masser af sprødt skind

Mortens and på en time? Det kan godt lade sig gøre, når du klipper anden op langs rygsøjlen og folder den ud som en sommerfugl, så den dækker hele bradepanden. Det går stærkt, og du får masser af sprødt skind, fordi anden får en større overflade, der bliver brunet i ovnen.

Tip

  • Fyld kan lægges under anden
  • Halsskindet kan åbnes og renses for kirtler og lægges i bradepanden, så det også bliver sprødt
  • Steg en kylling på samme måde, det tager også ca. en time, når du sætter den i en kold ovn på 200 grader

Klip anden op langs rygsøjlen

Skær andens yderste vingespidser og halsskind af. Hvis anden har en pose med indhold, tages den ud. Klip anden op langs rygsøjlen og fjern eventuelt rygsøjlen helt.  Fjern også gumpen eller kirtlerne på oversiden af gumpen.

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Fold anden ud og tryk den flad

Nu kan anden foldes ud og lægges på en bradepande. Læg gerne bagepapir under, så bradepanden bliver nem at gøre ren bagefter. Anden lægges med skindsiden opad og trykkes så flad som muligt. Sæt den ind midt i en kold ovn og steg den cirka en time ved 200 grader. Du tjekker om anden er helt gennemstegt ved at vride eller skære låret fri fra kroppen og se om kødsaften er klar.

Læs mere om

and