Forårsrisotto
AFTENSMAD

Forårsrisotto

En lidt anderledes risotto, hvor vi blander risottoris med perlerug.
  • 4 Personer

Ingredienser

1 stk. løg
25 g smør
2 dl. arvorioris
2 dl. perlerug
2 dl. hvidvin
1 l. hønsebouillon
50 g parmesanost
200 g slik- eller sukkerærter
1 dl. grovhakket persille
1 håndfuld friskhøvlet gruyereost
- Lidt peber og salt

Sådan gør du

  1. 1
    Hak løget fint, og svits i smør i en gryde.
  2. 2
    Kom ris og rug heri, og svits videre, uden at det tager farve.
  3. 3
    Hæld vin i gryden, og rør rundt. Når vinen er absorberet af risen, hældes et par deciliter bouillon i gryden, og der røres rundt.
  4. 4
    Lad bouillonen absorberes af risene. Gentag et par gange, indtil al bouillon er kogt ind, og risottoen er blød og cremet.
  5. 5
    Riv osten, og vend den i, indtil den er smeltet. Skær ærter i små stykker, og vend dem i.
  6. 6
    Smag til med salt og peber. Vend persille heri, og server med et drys gruyère.