Salat med honningmelon, serranoskinke og La Luna
- 4 Personer
- 20 Minutes
Salat
1 stk. | honningmelon |
1 stk. | Radicchiosalat |
200 g | rucola |
8 stk. | Tynde skiver god serranoskinke |
1 stk. | Fint salt og friskkværnet peber |
Chilidressing
2 dl. | God Jomfruolivenolie |
6 cl. | mørk balsamico |
1 stk. | La Luna eller 1/4 tsk. chili-pulver |
1 stk. | Fint salt og friskkværnet sort peber |
Tilbehør
4 stk. | Ristet brød |
Sådan gør du
-
1Skær melonen i tern af ca. 2 x 2 cm, og kom dem i en skål.
-
2Skyl begge salater, dup dem tørre, eller giv dem en tur i salatslyngen.
-
3Skær derefter radicchiosalaten ud i strimler af ½ x 4 cm uden at få noget af stokken med.
-
4Bland salaterne i skålen med melonstykkerne.
-
5Krydr let med salt og friskkværnet peber.
-
6Pisk en dressing af olie, balsamico, chilipulver eller frisk chili med eller uden frø samt salt og peber.
-
7Du bestemmer selvfølgelig selv, hvor meget styrke du vil have i smagen, men pas på, at den ikke kommer til at dræbe smagen af de andre ingredienser.
-
8Vend dressingen i skålen med salat og melon, men gem lidt af dressingen til selve anretningen.
-
9Anret forsigtigt salaten på et aflangt fad. Riv serranoskinken i strimler, og læg dem rundt i salaten, så du opnår en visuelt flot anretning. Server ristet brød til.