Salat med honningmelon, serranoskinke og La Luna
FROKOST

Salat med honningmelon, serranoskinke og La Luna

I opskriften er der anvendt en bestemt chili, men har du en personlig favorit, kan du selvfølgelig sagtens bruge den. Opskriften på denne hotte salat er fra bogen "Den er go' i ørerne"
  • 4 Personer
  • 20 Minutes

Salat

1 stk. honningmelon
1 stk. Radicchiosalat
200 g rucola
8 stk. Tynde skiver god serranoskinke
1 stk. Fint salt og friskkværnet peber

Chilidressing

2 dl. God Jomfruolivenolie
6 cl. mørk balsamico
1 stk. La Luna eller 1/4 tsk. chili-pulver
1 stk. Fint salt og friskkværnet sort peber

Tilbehør

4 stk. Ristet brød

Sådan gør du

  1. 1
    Skær melonen i tern af ca. 2 x 2 cm, og kom dem i en skål.
  2. 2
    Skyl begge salater, dup dem tørre, eller giv dem en tur i salatslyngen.
  3. 3
    Skær derefter radicchiosalaten ud i strimler af ½ x 4 cm uden at få noget af stokken med.
  4. 4
    Bland salaterne i skålen med melonstykkerne.
  5. 5
    Krydr let med salt og friskkværnet peber.
  6. 6
    Pisk en dressing af olie, balsamico, chilipulver eller frisk chili med eller uden frø samt salt og peber.
  7. 7
    Du bestemmer selvfølgelig selv, hvor meget styrke du vil have i smagen, men pas på, at den ikke kommer til at dræbe smagen af de andre ingredienser.
  8. 8
    Vend dressingen i skålen med salat og melon, men gem lidt af dressingen til selve anretningen.
  9. 9
    Anret forsigtigt salaten på et aflangt fad. Riv serranoskinken i strimler, og læg dem rundt i salaten, så du opnår en visuelt flot anretning. Server ristet brød til.