Fra Samvirkes arkiv: Kartoflen er en knoldperle

Samvirke har gennem årene hyldet kartoflen i mange artikler - både når de nye fra Mallorca dukker op om foråret , og når de brune kartofler til jul skal laves på den helt rigtige måde

Nye kartofler, brune kartofler, glaskartofler, franske kartofler og en smule om kartoffelmel. 

Samvirke har skrevet mere end 1000 artikler om kartofler, siden magasinet udkom første gang i 1928. Meget ofte har magasinet opfordret til at bruge knolden, for den har mange kvaliteter: 

”Australske forskere har undersøgt, hvad der mætter, og sammenlignet kogte kartofler med 37 andre fødevarer. Kartoflerne kom i mål som en klar nummer et foran både kød, brune ris, fisk og bønner,” forklarer Samvirke for eksempel i 2014. 

På samvirke.dk har en lille artikel om den perfekte udgave af en bagt kartoffel hjulpet mange hverdagskokke. Har du også brug for hælp, så er linket her 

Læs mere om