Panzanella
- 4 Personer
Ingredienser
400 g | daggammelt brød (gerne surdejsbrød) |
- | olivenolie |
- | flagesalt |
3 stk. | mellemstore rødløg |
2 dl. | lagereddike |
150 g | sukker |
1 | knivspids salt |
4 stk. | peberkorn (hele) |
2 stk. | laurbærblade |
600 g | tomater |
- | grøn peberfrugt |
- | frisk mynte (+ frisk oregano eller merian) |
- | Burrata |
100 g | små sorte oliven (uden sten) |
1 stk. | hvidløg |
Vinaigrette:
0.5 dl. | rødvinseddike |
1 dl. | olivenolie |
1 spsk. | honning |
1 fed | hvidløg |
0.5 tsk. | flagesalt |
- | friskkværnet peber |
Sådan gør du
-
1Ryst vinaigretten sammen, hvidløget rives fint og blandes med.
-
2Skær brødet i store tern, vend med olivenolie og salt og bag dem på en bageplade i ovnen ved 200 grader i ca. 10-15 minutter, til brødet er gyldent og sprødt. Sæt til side.
-
3Pil løgene og skær dem i tynde både. Varm eddike op med sukker, salt, peber og laurbærblade, og når sukkeret er opløst, hældes eddiken over løgene, som står og trækker, mens resten af salaten forberedes. Skær tomaterne i mundrette bidder.
-
4Skær den grønne peber i tynde skiver. Vend tomaterne med peber, brød og vinaigrette, fordel på et fad og lad det trække i 5 minutter.
-
5Riv burrataen i bider og fordel i salaten. Garner med de råsyltede rødløg og drys med frisk mynte og oregano. Fordel olivenerne over retten og server!