Panzanella
FORRET

Panzanella

Panzanella er en salat af opblødt gammelt brød, løg og tomater, der særlig er populær om sommeren. Det inkluderer ofte oliven, nogle gange basilikum og er klædt med olivenolie og eddike. 
  • 4 Personer

Ingredienser

400 g daggammelt brød (gerne surdejsbrød)
- olivenolie
- flagesalt
3 stk. mellemstore rødløg
2 dl. lagereddike
150 g sukker
1 knivspids salt
4 stk. peberkorn (hele)
2 stk. laurbærblade
600 g tomater
- grøn peberfrugt
- frisk mynte (+ frisk oregano eller merian)
- Burrata
100 g små sorte oliven (uden sten)
1 stk. hvidløg

Vinaigrette:

0.5 dl. rødvinseddike
1 dl. olivenolie
1 spsk. honning
1 fed hvidløg
0.5 tsk. flagesalt
- friskkværnet peber

Sådan gør du

  1. 1
    Ryst vinaigretten sammen, hvidløget rives fint og blandes med.
  2. 2
    Skær brødet i store tern, vend med olivenolie og salt og bag dem på en bageplade i ovnen ved 200 grader i ca. 10-15 minutter, til brødet er gyldent og sprødt. Sæt til side.
  3. 3
    Pil løgene og skær dem i tynde både. Varm eddike op med sukker, salt, peber og laurbærblade, og når sukkeret er opløst, hældes eddiken over løgene, som står og trækker, mens resten af salaten forberedes. Skær tomaterne i mundrette bidder.
  4. 4
    Skær den grønne peber i tynde skiver. Vend tomaterne med peber, brød og vinaigrette, fordel på et fad og lad det trække i 5 minutter.
  5. 5
    Riv burrataen i bider og fordel i salaten. Garner med de råsyltede rødløg og drys med frisk mynte og oregano. Fordel olivenerne over retten og server!