En sprødstegt kylling tilberedt på sommerfugle-måden er nem og lækker aftensmad. Prøv butterfly-kyllingen med honning, hvis du er vild med saftig kylling med ekstra d sprødt skind.
6 Personer
Honningmarinade
2 spsk.
olivenolie
2 spsk.
flydende honning
1 spsk.
dijonsennep
-
citrontimian (finthakket)
1 tsk.
fint salt
-
friskkværnet peber
1300 g
hel kylling
Tilbehør:
-
kartoffelsalat
-
stegesky (fra kyllingen)
ANNONCE
Sådan gør du
1
Pisk ingredienserne til honningmarinaden
sammen i en skål.
2
Læg kyllingen i en bradepande med brystet
nedad. Klip rygraden ud af den, med en fjerkræsaks.
3
Vend kyllingen om og bred den ud, så den ligger plant i bradepanden med både bryst og lår opad. Hæld halvdelen af marinaden over kyllingen og massér det ind i skindet.
4
Tænd ovnen på 175 C varmluft og lad imens
kyllingen trække ca. 30 min. på køkkenbordet.
5
Hæld vand i bradepanden, så det går ca. 1-2
cm op ad kanten. Sæt kyllingen i ovnen og lad den stege i 35 min., pensl med mere marinade på skindet og sæt kyllingen tilbage i ovnen i 15-20 min. – til den er godt brunet, marinaden er karamelliseret og kyllingen gennemstegt (centrumstemperatur 75 C).
6
Lad kyllingen trække 5-10 min. på køkkenbordet inden partering og servering. Gem stegeskyen, smag den til med lidt citronsaft og server den sammen med kyllingen.