Sådan laver du hyldeblomstsaft og derefter hyldeblomstlikør af den resterende sirup
Efter yderligere nogle døgns ventetid har du den bedste start på en god sommerdrink.
Opskrift på hyldeblomstsaft:
40 hyldeblomstskærme
800-1000 g sukker (kan være lyst rørsukker eller hvidt sukker)
4 usprøjtede citroner i skiver
40 g citron- eller vinsyre
1 liter vand
- Hyldeblomstskærmene befries for de største stykker af stængler og lægges i en skål, et fad eller en gryde. Citronskiverne fordeles over.
- Sukker og vand koges sammen, og syren tilsættes. Blandingen hældes over skærme og citroner, og det hele trækker 3 døgn i køleskab.
- Saften sies og hældes på flasker. Har du lavet rigtig meget, kan saften med fordel fryses til et senere tidspunkt. Husk, at væske udvider sig ved frysning.
Brug resterne til likør:
Hæld nu resterne af skærme og citroner over i en ren skål og tilsæt en flaske vodka. Sæt skålen på køl og lad den trække i 5 døgn. Vodkaen skal dække skærmene helt.
Si endnu en gang drikken - og server vodkaen med eksempelvis cava og danskvand, eller blot som likør.