Her er 12 studenterhue-regler

Hvornår skal du have et hak i huen? Og hvad skal der ske, hvis du får 12 til din afsluttende eksamen? Samvirke guider dig her med 12 af de særeste og sjoveste regler, der er knyttet til den traditionelle hue. Skål!

Hvis du af forskellige, uransagelige grunde kaster op, mens du har huen på, skal du give skyggen på din hue et hak. Klip en spids trekant ind i huen med en saks, så dine klassekammerater kan se, de skal være klar med lidt vand til dig næste gang. Husk at drikke forsvarligt!

Der skal bides i huens skygge

Alle venner og bekendte skal bide i huens skygge. Det skulle efter sigende bringe held. Husk at bide til, så tandsættet kan ses – og husk at passe på dine tænder!

Venner, lærere og familier skal skrive deres navn i foret

Klassekammerater, venner, far, mor og lærere er velkomne til at skrive deres navn inde i huens for – også kaldet puld.

Det største og mindste hovedmål skal give øl til klassen

Det er ikke altid lige fedt at have et stort eller lille hoved. Hvis du er en af dem, der har det største eller det mindste huemål i klassen, så skal du give en ramme øl til dine medstuderende.

Hak i huen, hvis du kaster op

Hvis du af forskellige, uransagelige grunde kaster op, mens du har huen på, skal du give skyggen på din hue et hak. Klip en spids trekant ind i huen med en saks, så dine klassekammerater kan se, de skal være klar med lidt vand til dig næste gang. Husk at drikke forsvarligt!

Klip en firkant i svederemmen, hvis du har drukket en kasse øl på under et døgn

Hvis du har en hang til lunkne dåseøl, så har du måske gjort dig fortjent til at klippe en firkant ind i din svederem. Du skal nå at drikke en kasse øl inden for 24 timer. Hvis du samtidig ser solopgangen efter dit ølindtag, må du klippe en trekant oven på huen, så mønstret forestiller et hus.

 

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Sådan gør de i andre lande:

USA: I USA får man også en hat, når man graduerer fra High School. Hatten er en fast del af uniformen, som også består af en kappe, der går ned til knæene. Hatten består af en hue, man tager ned over hovedet, og en flad firkant på toppen. Øverst er der en kvast, der skal hænge til højre.

Undervejs i dimissionsceremonien skal man flytte knasten fra højre mod venstre. Det symboliserer, at man overgår fra et kapitel i livet til et andet. Når alle studenter er dimitteret, skal hatten kastes op i luften. Det symboliserer, at man afslutter et kapitel i livet.

Argentina: I Argentina er de fine kapper og hatte skiftet ud med en lidt mere beskidt tradition. Her skal den dimitterende student være offer for en klistret affære, hvor familie og venner overhælder studenten med klistrede ting som ketchup, æg, mel, barberskum og endda den traditionelle argentinske tedrik mate.



Man klipper også i tøjet på studenten, så derfor bærer studenten gammelt tøj på sin sidste dag som studerende.

Norge: Hvis der er nogen, der virkelig går meget op i deres sidste stund på gymnasiet, så er det de unge nordmænd. Inden deres egentlige eksamener går i gang, lejer de studerende såkaldte russebusser for mange hundredtusinde kroner. Herefter turer de rundt på Norges veje i mange uger, hvor de fester uafbrudt. Hver studerende bruger omkring 50.000 norske kroner på arrangementet, og ofte løber det op i flere penge for hver enkelt.

Alt i alt koster det over 1 mio. norske kroner per klasse at »russe«, som de selv kalder det.

Kilder: Berlingske, medium.com, cnynews.com

Lumre aftaler skrives i svederemmen

Lumre aftaler med klassekammerater skal skrives ind i indersiden af svederemmen, som kan foldes ud. Skriv frække aftaler ind, og husk at efterlade dit telefonnummer!

Kærestens navn skal stå ved siden af karakteren

Hvis du har en kæreste, så skal vedkommendes navn stå ved siden af din karakter, som skal stå inde i midten af huens for.

Firkant i svederemmen, hvis du har kysset

Hvis du kysser på nogle af dine klassekammerater, så skal svederemmen også have en firkant.

Klip en bølge, hvis du bader nøgen med huen

Hvis du af forskellige årsager lige pludselig får lyst til at tage en dukkert, så gør det endelig uden andet på kroppen end din hue. Så må du nemlig klippe en bølge ind i svederemmen.

Du skal ud og løbe en tur, hvis du har fået topkarakter til sidste eksamen

Hvis du er rigtig god til sidste eksamen og får 12, så skal du løbe fra det første til det næste stop på din studenterrunde. Betragt det som motion i en ellers hård uge. Du skal for resten også give en kasse øl til klassen, hvis du scorer topkarakter til din sidste eksamen. Verden er uretfærdig.

Firkant i svederemmen, hvis du ser solopgangen

Hvis du overværer en solopgang efter en fest, må du klippe en trekant ind i huens svederem. Husk, at hvis du samtidig har drukket en kasse øl til samme fest, må du klippe en trekant oven på en firkant.

Drik af huen, hvis du har haft et lille uheld med blæren

Det kan være svært at styre blæren, når der er kommet øller og andet indenbords. Hvis du har haft et lille ’uheld’, så skal du drikke direkte af huen. Det er nemmest at drikke af huens yderside ved at forme en bule i midten. Der kan være overraskende meget øl, og så får du ikke vådt hår.



Kilder: studenterhueregler.dk, clseifert.com

Læs mere om