Sådan finder du en bortløben kat
Tjek først i katteregisteret
Huskede du at få mærket din kat med chip eller med øretatovering, da den var lille? Så lav en efterlysning i katteregisteret. Hvis en dyrlæge, en kennel eller andre professionelle, der arbejder med dyr, finder en tam kat, vil de først og fremmest tjekke her, hvis katten er mærket med tatovering eller chip, lyder rådet fra Anja Larsen fra Kattens Værn.
I dit nærområde: Gør opmærksom på, at katten er væk
Lav et opslag, du kan sætte op i den lokale butik, ved busstoppestedet eller lægge i postkassen hos naboerne. Brug et billede af din kat, så andre kan se, om det er den kat, de måske har set i området. Du kan få hjælp til at lave et opslag på www.katteregister.dk.
Efterlys også katten i lokale facebookgrupper. Der er måske en for din by eller dit kvarter. Der er også tit lokale grupper, der holder øje med kæledyr, der er blevet væk. Du kan få et forslag til grupper hos Kattens Værn.
Led efter katten i dit nærområde
Hør dine naboer ad, om du må få lov at kigge ind i deres skure og garager, hvor katten måske kan være blevet låst inde ved et uheld.
Når du går ud og leder efter din kat, kan du tage lidt foder og rasle med. Din kat kommer ikke nødvendigvis frem af sig selv, når den hører dig, hvis den er blevet bange. Kig også grundigt under biler og buske.
Led gerne efter din kat om aftenen. Der er katte mest aktive, og tit er der færre lyde, så katten bedre kan høre dig – og du bedre kan høre katten.
Drys kattegrus ud, der hvor du bor
Katte kender deres egen lugt, forklarer Anja Larsen. Derfor er det en god idé at strø grus fra kattens kattebakke rundt i din have eller tæt på, hvor du bor. Det kan hjælpe katten til at finde den rette vej hjem ved hjælp af det duftspor, du har lagt ud.
Giv ikke op
Katte er sejlivede, og mange dukker op igen efter både uger, måneder og år.