Et basisbrød til morgen og aften og alt, hvad der er midt imellem. Skorpen må gerne blive lidt mørk, for det er i skorpen at smagen sidder!
4 Personer
Ingredienser
0.5 l
vand
10 g
gær
650 g
hvedemel
12 g
salt
1 dl
majsgryn Gryn kan erstattes med solsikkefrø eller græskarkerner
ANNONCE
Sådan gør du
1
Hæld vandet i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt melet, og lad dejen hvile ca. 15 min.
2
Rør salt i, og ælt dejen i ca. 10 min. enten med en ske eller på en røremaskine. Kom dejen i en beholder, der er smurt med olie og har tætsluttende låg. Husk, der skal være plads til, at dejen kan hæve.
3
Sæt skålen i køleskab i min. 12-48 timer.
4
Tag dejen ud, og lad den stå på køkkenbordet i ca. 1 time. Tænd ovnen på 235/220C varmluft
5
Form dejen til et brød. Drys bordet med gryn/kerner, og vend dejen ud herpå. Fold forsigtigt siderne af dejen ind mod midten, så dejen strammes, og vend til slut brødet om, så samlingen sidder på undersiden.
6
Lad brødet efterhæve på en bageplade beklædt med bagepapir i ca. 20 min.
7
Bag brødet i ca. 40 min., til det er lysebrunt. Brødet får en bedre skorpe og hævning, hvis du sprayer med vand 3-4 gange i løbet af de første 10 min. bagetid.