Vær skarp: Sådan rengør du barberbladet, så det er skarpt længere

Stiller du din barberskraber helt rigtigt, når du er færdig med barberingen? Den rigtige måde at tørre barberbladet på får det til at holde længere og dermed give dig en skarp barbering flere gange. Samvirke giver dig en række råd til, hvordan du får barberbladet på din barberskraber til at holde i lang tid.
Barberskraber ligger på bord

Du bør ikke tørre barberskraberen af i et håndklæde. Du risikerer at barberskraberen bliver sløv. Lad den i stedet lufttørre. 

Lad barberskraberen stå lodret!

Det vigtigste råd først: Når du er færdig med din barbering og har gjort barberbladet rent, skal du stille barberskraberen lodret. Du skal ikke lægge barberskraberen på en hylde eller i etui eller i en holder. Når barberskraberen ligger ned, er det sværere for vandet at fordampe, og du skaber et vådt miljø. Et vådt miljø er et perfekt sted for bakterier – og våde barberblade ruster nemt. Lad derfor heller ikke barberskraberen ligge i brusekabinen, hvis du barberer dig der.

Stil derfor barberskraberen lodret op – måske i et tandkrus – på et sted, hvor fugten nemt fordamper.

Du bør altid …

  • Skylle barberbladets forside og bagside. Når du skyller på begge sider, er der større sandsynlighed for, at du får alle de hår og døde hudceller, der sidder mellem bladene, skyllet væk.
  • Skylle barberbladet under kogende vand med passende mellemrum. Små hår, døde hudceller og fugtigt barberskum er en lækker cocktail – hvis du er bakterie.
  • Skifte barberblad, inden det bliver sløvt. Et sløvt barberblad barberer dårligere og skyldes ofte, at barberbladet er ramt af rust eller har samlet rigeligt med gammelt skidt.

Du må ikke …

  • Dele barberblad med andre. I hvert fald ikke uden at have skoldet det under kogende vand. Hver gang du barberer dig, samler barberbladet blandt andet hudceller og bakterier fra din hud op. Det gør ikke så meget, at du bruger barberbladet igen og igen, for det er dine hudceller og dine bakterier. Men bruger du en andens barberblad mod din hud, overfører du bakterier til de åbne porer.
  • Tørre barberbladet af i håndklædet. Det kan virke tillokkende at tørre bladet, efter at du har skyllet det, men lad være! Tørrer du af i et håndklæde, får du små bomuldsfibre til at sidde i dit barberblad, og måske endda også en omgang bakterier, der har boet i det fugtige håndklæde.
  • Banke barberskraberen mod vasken for at få dråber af vand eller skidt væk fra bladene. Ryst i stedet barberskraberen. Når du slår den mod vasken, risikerer du at forskubbe bladene eller på anden måde ødelægge dem.

Læs mere om