Redaktionen anbefaler






Anden behøver ikke tre-fire timer i ovnen, når den klippes op og bredes ud som her
Mortens and på en time? Det kan godt lade sig gøre, når du klipper anden op langs rygsøjlen og folder den ud som en sommerfugl, så den dækker hele bradepanden. Det går stærkt, og du får masser af sprødt skind, fordi anden får en større overflade, der bliver brunet i ovnen.
Skær andens yderste vingespidser og halsskind af. Hvis anden har en pose med indhold, tages den ud. Klip anden op langs rygsøjlen og fjern eventuelt rygsøjlen helt. Fjern også gumpen eller kirtlerne på oversiden af gumpen.
Nu kan anden foldes ud og lægges på en bradepande. Læg gerne bagepapir under, så bradepanden bliver nem at gøre ren bagefter. Anden lægges med skindsiden opad og trykkes så flad som muligt. Sæt den ind midt i en kold ovn og steg den cirka en time ved 200 grader. Du tjekker om anden er helt gennemstegt ved at vride eller skære låret fri fra kroppen og se om kødsaften er klar.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10