Spær din iPhone for dit barns køb af spil

Telefonregningen kan løbe løbsk, hvis du ikke passer på, når børn bruger din iPhone eller iPad til at spille. Der er skræmmende eksempler på regninger på mere end 10.000 kroner for køb af spil

Har du husket at slå begrænsninger til, når dine børn eller andre låner din iPhone? For når man har købt et spil eller ting inde i spillet, kan man få lov at købe videre uden at taste en kode. Det kan føre til regninger på tusindvis af kroner. Samvirke viser dig, hvordan du passer på, at forbruget ikke løber løbsk. 

Undgå regninger på mere end 10.000 kroner

Mange børnefamilier har fået store regninger, efter at børnene har spillet spil på mobiltelefonen eller iPad'en. En af grundene er, at mange spil tilbyder, at man kan købe ting inde i spillet, som gør spillet nemmere, eller lader dig skyde en genvej. Tingene betales med det kreditkort, som er tilknyttet telefonens Apple-ID.
 
Problemet opstår især på grund af indstillinger i iPhonen. Som standard kræver det nemlig ikke en kode at bruge flere penge, hvis man har købt eller downloadet noget til telefonen inden for de sidste 15 minutter.

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har set flere eksempler på, at familier har fået trukket mere end 10.000 kroner på kontoen for ungernes spil.

Slå begrænsninger til - se hvordan

  • På din iPhone eller din iPad går du ind under "Indstillinger". 
  •  Tryk på "Skærmtid". 
  • Tryk på "Indhold og anonymitet".
  •  Tryk på "Indhold og anonymitet", så skyderen bliver grøn. 
  •  Tryk på "Køb i iTunes og App Store".
  •  Sæt flueben ved "Kræv ikke" under kategorien "Bed om adgangskode". 
Kræv kode til børn på iPhone

Brug gavekort til større børn

Har du lidt større børn, kan du oprette en særlig Apple-ID, de kan bruge til spil. Til dette Apple-ID knytter du et gavekort i stedet for et betalingskort.
 
På den måde kan man kun bruge det beløb, som står på gavekortet.