Sådan sparer du på strømmen på din iPhone eller iPad

Din iPhone har rigtigt mange funktioner slået til, og alting bruger strøm. Du kan nemt spare på strømmen og få længere batterilevetid på både din iPhone og din iPad. Samvirke har lavet en lille guide til, hvordan du kan få strømmen og batteriet til at holde længere ved at justere lidt på indstillingerne på din iPhone og din iPad

Slå funktioner fra og få ekstra timers batteritid

Har du en nyere iPhone eller iPad og opdateret til styresystemet iOS8, har du måske bemærket, at batteriet i nogle tilfælde holder kortere tid end tidligere. 

Gennemsigtige menuer og ikoner, der bevæger sig, når du går ind og ud af programmerne, er bare en af grundene til, at dit batteri bliver tømt hurtigere end nødvendigt. 

Skurken er de mange funktioner, som sker automatisk eller som bliver kørende i baggrunden, selvom du er gået ud af den aktuelle app. 

Få et par timer ekstra: Slå fra, slå fra og slå fra

Få et par timer ekstra batterilevetid ved at slå de funktioner fra, som du ikke bruger. Vælg dem, du kan undvære – og brug kun de funktioner og opdateringer, som du har brug for til daglig. 

Nedenfor kan du få en liste med i alt 10 hurtige indstillinger, du kan ændre og yderligere et par tricks, der forlænger batteritiden. De nedenstående tips og tricks virker til iOS 8, men mange virker også på det tidligere styresystem iOS 7. 

Få overblik

Hjælp dig selv ved at skabe et overblik over, hvad du har brugt batteri til den seneste uge: Gå ind i Indstillinger > Generelt > Brug > Batteribrug. 

Måske bruger dit mailprogram forholdsvis meget strøm, selvom du ikke føler, du har brugt programmet meget. Oversigten kan altså hjælpe dig med at identificere, hvor du skal justere på indstillingerne. 

 

3 ændringer af dataforbindelsen, der kan øge batterilevetiden: 

 

  • Slå bluetooth fra, når du ikke bruger bluetooth-forbindelsen til eksempelvis et headset eller til at dele internetforbindelse. Før fingeren op fra bunden af skærmen. Så får du en oversigt, hvor du kan slå blue tooth fra.
  • Slå 4G fra, hvis du er i strømnød. Din telefon bruger mere strøm på 4G-netværket end på 3G-netværket. Har du brug for den hurtige forbindelse, så slå 4G, men tænk eller over, om du ikke bruger netforbindelsen meget lidt eller primært på wifi? Slå fra under Indstillinger > Mobil – og slå så 4G fra på skyderen 
  • Slå wifi-fra, når du ikke har brug for den stabile wifi-forbindelse. Det kræver mere strøm af telefonen at være på wifi end på det almindelige telefonnet alene. Telefonen bruger meget strøm på at identificere nye netværk i takt med at du bevæger dig. Slå derfor wifi fra, når du ikke har brug for det i Indstillinger > Wifi

 

7 tricks, der sparer på strømmen på batteriet

 

  • Automatiske opdateringer. Har du brug for at de seneste nyheder altid er 100 procent klar, når du åbner app’en? Eller at din facebook-feed er helt opdateret? Slå de apps fra, du ikke bruger ofte under Indstillinger > Generelt > Opdater i baggrunden
  • Automatisk lysstyrke. Det er rart, at telefonen justerer sig efter lyset – men funktionen er en batterisluger. Find en lysstyrke, der passer dig, og brug den som standard. Hovedparten af tiden, kan du godt lade lysstyrken være helt i bund/til venstre på slideren. Du kan justere lysstyrken på skærmen under: Indstillinger > Skærm og lysstyrke. Lad bare automatisk lysstyrke være slået til. Den vil typisk kun justere skærmen endnu mørkere, når du befinder dig i et mørkt rum 
  • E-mailhentning. Måske har du ikke brug for at telefonen tjekker mails så tit. Gå ind i: Indstillinger > E-post, kontakter, kalendere > Hent nye data. Slå Push fra som generel indstilling. Så snart du går ind i mailprogrammet, henter den de seneste nye mails. ”Ulempen” ved at slå push fra er, at du så ikke har et lille, rødt tal, der fortæller, hvor mange ulæste mails, du har liggende
  • Automatiske app-overførsler kan slås fra. I det mindste for apps og bøger. Gå ind her: Indstillinger > iTunes & App Store
  • Mange apps vil gerne vide, hvor du befinder dig. Det kan være smart, når det gælder kort eller vejrudsigten. Men slå alle de apps fra, der beder om din lokalitet, hvis det ikke giver mening for dig. Du finder funktionen her: Indstillinger > Anonymitet > Lokalitetstjenester. Du har sjældent brug for at ret mange apps må kende din lokalitet. 
  • Nul notifikationer! Eller sørg i hvert fald for at begrænse de notifikationer, der kan komme automatisk til dig på skærmen. Du har ikke brug for, at telefonen i baggrunden har opdateret vejrudsigter og aktiekurser. Træk fingeren ned fra toppen af skærmen > Tryk på ”rediger” og slå de notifikationer fra, du ikke har brug for.
  • Handoff: Apple har indført en funktion, der gør det muligt at fortsætte det, man er i gang med på en anden Apple-enhed. Du kan for eksempel fortsætte med at skrive mails eller fuldføre en sms og svare telefonen på din computer eller iPad, selvom du begyndte på telefonen. Du har sjældent brug for den funktion, slå den fra: Indstillinger > Generelt > Handoff & foreslåede app

 

Læs også: Sådan slår du reklamesporing fra på din iPhone

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Luk også apps, du ikke bruger

App kører stadig i baggrunden på din iPhone, selvom du er gået ud af app’en. Du kan lukke apps ned ved at trykke to gange på hjem-tasten. Skub de programmer, som du gerne vil lukke, opad på skærmen. 

 

Artiklen blev første gang offentliggjort i november 2013. Artiklen er opdateret med nye tips og funktioner i februar 2015. 

Læs mere om