Sådan undgår du, at mobilen stresser dig

Tjekker du hele tiden din mobiltelefon for mails og beskeder, så tag en pause, det kan nemlig føre til stress.

Hvis du hele tiden lige skal tjekke, om der er sket noget nyt på Facebook, om der er kommet nye mails i din private indbakke, eller om du har fået en besked, kan det være en god idé at holde lidt igen med mobilen.

Britiske forskere fra University of Worcester i England har nemlig fundet ud af, at mobiltelefonen kan medføre stress. Her er et par tips til, hvordan du kan skære ned på brugen af din mobil.

  • Hvis du har mulighed for det og ikke venter et vigtigt opkald, så brug kun din private mobil i din fritid og ikke på arbejdet. På den måde risikerer du ikke, at du bliver stresset unødigt af noget, som måske godt kan vente, til du har fri.
  • Tjekker du Facebook og mails og andre sociale services på din mobiltelefon, så indstil den til ikke at komme med notifikationerne hver gang, der sker noget ude i cyberspace. På den måde bliver du ikke stresset af en konstant bippen og ringen fra telefonen.
  • Sæt regler for dig selv om hvor ofte du må tjekke din mobil. Eksempelvis at du kun må tjekke din telefon hver anden time i løbet af dagen. Om aftenen, når du har fri og masser af tid, kan du så vælge at give dig selv frit slag og lege lige så meget, du vil med telefonen.

Læs mere om