Sådan slipper du for naboens kat

Naboens kat og dens klør er lidt for glad for kølerhjelmen på din bil og i børnenes sandkasse ligger små brune hilsner ved siden af skovl og spand. Hvor meget du end har lyst, så må du altså ikke skyde naboens kat. Og heldigvis kan mindre også gøre det. Her er en række gode råde til at skræmme naboens kat væk.
kat på køleren af en bil

Det er rart at sidde på en lun kølerhjelm, men det sætter potespor og laver muligvis ridser.

Slip for ubudne firbenede gæster

Uanset om du kan lide hunde og katte eller ej, kan det være irriterende at have dem rendende på din matrikel. Hos de fleste dyrehandlere kan du købe spray- og pulverprodukter, som indeholder lugte, kæledyrene ikke bryder sig om. Men hvis du er typen, der godt kan lide at gøre tingene selv og samtidig gerne vil spare lidt penge, kan du let lave din egen blanding.

  • Du skal bruge svovlpulver og peber i blandingsforholdet 1/10, så peberet udgør en tiendedel af blandingen.
  • Svovl har en lugt, som nok mest minder om rådne æg, og pebret prikker lidt i næsen. Har det regnet, skal duftfælden friskes op igen.
  • Strø pulveret ud, hvor dyrene færdes, og nyd at have din have i fred.
  • Svovlpulver har ingen anvendelsesbegrænsning, men læs som altid på flasken/pakken, om der er særlige hensyn, du skal tage, før du går i gang.
(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Andre gode råd til at slippe for katten

  • De fleste katte hader vand. Det kan derfor være et effektivt middel at sprøjte efter den med fx vandslangen. Katten kan blive så forskrækket, at den dropper sit næste besøg til din have.
  • Giv dyret et chok ved at hamre 2 grydelåg hårdt sammen i nærheden af katten.
  • På planteskoler kan du købe planten Coleus Canina - også kaldet "Gå væk kat" eller Kattens skræk.
(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Gammelt husråd

I gamle dage tissede bonden langs hønsehegnet, så ræven ikke turde tage hønsene. Det samme kan man gøre, for at undgå kattebesøg. Urinsyreindholdet i tis er dog så udvandet, at tisseriet skal holdes ved lige.

Når katten møder urinsporet, vil den vide, at det område allerede er taget af et andet rovdyr, og så holder den sig væk. Men det er selvfølgelig sin sag at stå ud til villavejen og tisse i sin indkørsel hver dag, hvis man bor på sådan en.

Læs mere om