Sådan slipper du for dej, der klistrer
Smør hænderne med olie
Smør hænderne med lidt olie, hvis brøddejen klistrer til fingrene. Har du olie på hænderne, vil dejen hænge mindre i, og du undgår at tilsætte for meget mel for at slippe af med klisterværket. Når du tilsætter for meget mel til dejen, kan brødet nemlig nemt blive for tungt og tørt.
Sådan slipper du for, at dejen hænger fast i skålen
Smør også gerne bageskålen med lidt olie, så forhindrer du, at dejen hænger fast i skålen og danner tør skorpe, mens den hæver. Husk også at dække helt tæt med plastfolie, en badehætte eller et fugtigt viskestykke, for at dejen ikke skal danne skorpe på overfladen, mens den hæver.
Du kan også bruge vand
Du kan også bruge vand, når du vil forhindre dejen i at hænge fast i fingrene og fadet, når du former brødet eller klapper dejen på plads i skålen eller formen. Spatelen eller skeen, du bruger til at håndtere dejen, kan skyllse i vand, inden du går i gang. Så hænger dejen ikke så nemt i.