Sådan slipper du af med myrer, der er flyttet ind i dit hus

De ihærdige myrer er skægge at iagttage udenfor, når de kravler rundt og bygger tuer. Men kommer de først indenfor og får smag for at dele stue med dig, er de knap så sjove. Her er nogle gode råd til, hvad du skal gøre for at undgå myrer.

Byd myrerne på kaffe

Myrer kan ikke lide kaffe. Så tag dit gamle kaffegrums og læg det der, hvor myrerne bor. Eller der, hvor de kommer ind i huset.

Fjern den mad myrerne spiser

Myrer kan lide at spise det samme som mennesker, så sørg for, at der ikke ligger madrester eller krummer på køkkenbordet, for det tiltrækker myrerne. Sørg også for, at de ikke kan gå i skraldespanden. Skraldespanden skal have tætsluttende låg. Og sør for, at der er helt rent på gulvet, bag køleskabet og hvor der ellers kan ligge krummer.

Kogende vand brænder

Er det ikke et helt myrebo, du har med at gøre, kan du have held med at hælde kogende vand på myrerne, og der hvor myrerne bor.

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Lokkedåser kan også bruges

Denne løsning fjerner ikke selve myreboet, men en lokkedåse kan bruges til at slippe af med myrer, der for eksempel vandrer hen over køkkenbordet. En lokkedåse er en dåse med myregift i, der dufter, så myrerne tiltrækkes.

Muskatnød kan måske sende dem væk

Riv noget muskatnød, der hvor du kan se myrerne bor eller kommer ind i dit hus.

Den sidste udvej er gift

Gift mod myrer må ikke bruges udendørs, da det også kan skade andre dyr. Gift er skadeligt, og du skal kun bruge gift som sidste udvej. Bland myregift med vand og honning og hæld det ned i myreboet.

Læs mere om