Sådan rydder du op i vintertøjet

Foråret betyder oprydning og omskiftning i garderoben. Oprydningskonsulent Kamille Sommer giver dig tip til, hvordan du får styr på vintertøjet

Vend bøjlerne, når du hænger sommer eller vintertøjet frem - så får du nemt styr på, hvilket tøj du bruger i løbet af sæsonen.

Meget tøj kan give rod og stress

Når dagene bliver varmere, skal sommerjakken, den korte kjole eller shortsene frem fra vinterhi. Omvendt skal de store trøjer og vinterjakken gemmes væk for vinteren – og skiftet fra vintertøj til sommertøj er et godt tidspunkt at få overblik over tøjbestanden og få ryddet op i garderoben, fortæller Kamille Sommer, der er selvstændig oprydningskonsulent og står bag hjemmesiden www.oprydningskonsulenten.dk 

»Vi har en tendens til at gemme mere tøj, end vi bruger. Ting vi tror, vi vil gå i, kommer frem og tilbage mellem klædeskabet og loftsrummet eller kasserne i kælderen. Sælg, aflever eller smid noget ud. For meget tøj kan give rod, og rod bliver nemt stressende, når man mister overblikket.«

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Gennemgå og sorter med kritiske øjne

Inden man hænger vintertøjet væk, anbefaler Kamille Sommer, at man gennemgår og sorterer det ud fra, om man kan passe tøjet, kan lide det, lide og have det på og man synes, at man ser godt ud i det. 

»Man skal ikke gemme for længe på tøj, som ikke er smart eller som man ikke passer. Du kan selvfølgelig gemme festkjolen og smokingen, som man ikke bruger så tit, men mangler du lige at tabe 5 kilo før trøjen sidder pænt, så sæt en deadline for, hvornår man skal have tabt de fem kilo,« siger Kamille Sommer. 

Når man det ikke inden den dag, så giv trøjen væk. Måske får du så først tøjet på i næste eller næste vintersæson – og så er trøjen måske ikke længere særlig smart.

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Brug bøjletricket

På samme måde kan du overveje at skille dig af med tøj, du ikke har brugt den forgangne vinter. Kamille Sommer anbefaler, at du bruger et bøjletrick, hvor du, når du tager vintertøjet frem, hænger det på bøjler i skabet. Bøjlerne hænger du omvendt. Efterhånden som du får brugt tøjet, vendes bøjlerne korrekt. Når vinteren så er slut, kan du med et hurtigt blik se, om du har brugt tøjet siden efteråret. 

Samme trick kan du jo bruge nu, hvor du hænger sommertøjet frem. 

Vask tøjet inden nedpakning

  • Inden du pakker vintertøjet ned, så tjek, om det er rent. H6nger du tøj i klædeskabet efter brug, hvis tøjet ikke er beskidt, så vask det, så der ikke sidder bakterier på det. Rent tøj pakket korrekt ned forhindrer møl. 
  • Husk også at vaske vinterjakken!
  • Tør tøjet. 
  • Pak tøjet i klare bokse eller klare poser, så du kan se, hvad der er hvor. Sørg for, at poser, bokse eller kasser er lufttætte. 
  • Sæt boksene på loftet eller i en tør kælder. Undgå skure og lign., da der kan komme meldug og små dyr i det, hvilket vil få tøjet til at lugte jordslået.