Sådan rengør du dine Apple-høretelefoner

Uanset hvilke høretelefoner fra Apple du benytter, kan lyttebøfferne blive snavsede under sport, transport og blot ved daglig brug. Men hvordan rengør man dem bedst? Og må du f.eks. bruge hånd- eller supermarkedssprit til at desinficere dem? Samvirke gør dig klogere

I en tid med stor fokus på afspritning er det derfor nærliggende lige at give lyttebøfferne en lille skrubber med håndspritten, husholdningsspritten fra supermarkedshylden eller et andet rengøringsmiddel.

Men det er på alle måder en dårlig idé.

Høretelefoner bliver beskidte

Uanset om du bruger AirPods, AirPods Pro, AirPods Max, EarPods eller andre høretelefoner fra Apple, er det fælles for dem, at de vil blive beskidte ved jævnlig brug. I en tid med stor fokus på afspritning er det derfor nærliggende lige at give lyttebøfferne en lille skrubber med håndspritten, husholdningsspritten fra supermarkedshylden eller et andet rengøringsmiddel.Men det er på alle måder en dårlig idé. Det kan høretelefonerne slet ikke tåle. Her er nogle råd til, hvordan du kan rengøre dine høretelefoner – og hvad de kan tåle.

Er mine høretelefoner vandtætte?

Dine AirPods Pro er vandafvisende, men ikke vandtætte, men det trådløse opladningsetui til AirPods Pro er hverken vandtæt eller vandafvisende. Sørg derfor for, at der ikke kommer fugt ind i åbningerne. Gør der det alligevel, skal du anbringe det med bunden opad og låget åbent.Dine AirPods (1. og 2. generation), opladningsetuiet, dine AirPods Max og dit Smart Case er hverken vandtætte eller vandafvisende.Kommer dine AirPods i kontakt med væske, herunder sved, når du motionerer, skal du generelt tørre dem af med en tør, fnugfri klud.

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Må jeg bruge et desinfektionsmiddel på mine Apple-høretelefoner?

Hvis du har brug for at ’afspritte’ dine høretelefoner, er det vigtigt, at du bruger den rette opløsning. Apple anbefaler selv brug af 70 procent isopropylsprit eller Clorox-desinfektionsklude. Tør forsigtigt de udvendige overflader af. Undgå at ramme evt. højttalernet, bøjler i det fintvævede net og ørepuder med opløsningen. Og brug ikke blegemiddel, selvom du godt kunne tænke dig, at dine AirPods blev lidt hvidere. Sørg også for at undgå, at der trænger fugt ind i åbningerne. Og sænk ikke dine høretelefoner, uanset model, ned i nogen form for væske. 

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Brug aldrig rindende vand eller skarpe genstande

Ud over at følge ovenstående rengøringsanvisninger er det vigtigt aldrig at skylle dine høretelefoner under rindende vand. Brug i stedet en blød, tør og fnugfri klud, og pas på, at der ikke kommer væske i åbningerne.Rengør desuden mikrofonen og højttalerstoffet forsigtigt med en tør vatpind, og fjern evt. partikler fra stoffet med en ren, tør og blød børste.Undlad altid at bruge skarpe genstande eller slibemidler til at rengøre dine høretelefoner. 

Har dine høretelefoner fået en plet?

Hvis dine AirPods eller andre høretelefoner fra Apple er blevet udsat for noget, der har efterladt en plet eller anden form for skade, efter f.eks. sæbe, shampoo, balsam, cremer, parfume, rensemidler, solcreme, olie eller hårfarve, er det vigtigt, at du ikke griber til voldsomme rengøringsmetoder.Aftør dem i stedet med en let fugtet klud, kun dyppet i vand, og tør efter med en blød, tør og fnugfri klud. Brug ikke høretelefonerne, før de er helt tørre. Og igen: Sørg for, at der ikke kommer væske i åbningerne – og undlad at bruge skarpe genstande eller slibemidler.

Sådan rengør du div. etuier og opladningsetuier

Rengør høretelefonernes etui med en blød, tør og fnugfri klud. Fugt evt. kluden lidt med isopropylalkohol.Sørg for, at der ikke kommer væske i opladerportene i opladningsetuiet. Er etuiet yderligere beskidt, kan du forsigtigt fjerne partikler fra lightning-stikket med en ren, tør og blød børste. Undlad altid at bruge slibemidler til at rengøre opladningsetuiet, og beskyt metalkontakterne i opladerportene under rengøring.Lad altid etuier tørre, før du bruger dem igen.  

 

Sådan rengør du ørepropperne til dine AirPods Pro

Tryk din AirPod mod en blød, tør og fnugfri klud, hvis der er kommet vand i ørepropperne.Træk eventuelt ørepropperne af hver AirPod og rens ørepropperne med vand, hvis det er nødvendigt. Brug ikke sæbe eller andre former for rengøringsmidler, og tør ørepropperne med en blød, tør og fnugfri klud. Sørg for, at ørepropperne er helt tørre, inden du klikker dem på plads på hver AirPod. Justér på ørepropperne, så de sidder komfortabelt. 

 

Kilde: Læs mere hos Apple Danmark