Sådan opvarmer du din leverpostej
Der er 3 måder at gøre det på
Når du skal varme din leverpostej op, hvadendten den er købt eller hjemmebagt og nedkølet, er der 3 måder, der er ligetil. Herunder kan du se, hvad der er godt og skidt ved dem.
Mikroovn
Fordele: Det går stærkt, og det er let at varme lidt af gangen efter behov.
Ulemper: Når du opvarmer i mikroovnen, holder postejen ikke formen og bliver gerne lidt smattet at se på. Desuden skal du tage postejen ud af folien, da du ikke må putte metal i en mikroovn.
Vandbad i gryde
Fordele: Du undgår tørre kanter, og postejen holder formen nogenlunde.
Ulemper: Fylder du for meget vand i gryden, flyder det ned til postejen. Måden er bedst til at lune og ikke til genopvarmning, og skorpen bliver lidt blød.
Ovn
Fordele: En postej opvarmet i ovnen holder formen og får en sprød skorpe.
Ulemper: Glemmer du postejen, eller skruer du ovnen for højt op, kan postejen godt blive tør og hård i kanterne.
Generelle tips og råd
- Varm din leverpostej op i den skål, den skal serveres i.
- Varm ikke mere, end du skal bruge, for når du varmer det samme op flere gange, øger du risikoen for bakteriedannelse.
- Varmer du det samme op igen, skal kernetemperaturen være 75 grader.