Sådan letter du radiatoren for luft

Snart vil kulden trænge sig på, og vi åbner for varmen i stuerne. Ofte har der dog samlet sig luft i radiatoren hen over sommeren, og vi bliver mødt af den velkendte klukkende lyd fra apparatet. Morten Mathiasen, tømrer, bygningsingeniør og rådgiver hos Bolius, forklarer, hvordan man kommer luft i radiatoren til livs.

I den modsatte ende af termostaten er der placeret en lille ventil. Det er den, man skal anvende, når man skal lukke luft ud af radiatoren.

Radiatorens ventil skal nu løsnes en smule. I nogle tilfælde kan det være en ide at bruge en tang, da ventilen let kan sætte sig fast.

 

Når ventilen er løsnet en smule, kan man høre, hvordan luften siver ud af radiatoren. Luk med det samme for ventilen, når der begynder at komme vand ud. Luften er nu lukket ud af radiatoren.

Husk at tjekke

Hvis du bor i en etageejendom, kan det være en god idé at tjekke, om det er dig selv, der skal lukke luften ud af radiatorerne, eller om det er noget, viceværten gør fra et centralt sted.

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Luften stiger opad

Luft i radiatoren forekommer ofte i forbindelse med, at man fylder nyt vand på varmeanlægget. Når man har fyldt vand på, kan man med fordel vente et par dage, før man lukker eventuel luft ud. Hvis man bor i et hus med flere etager, skal man koncentrere sig om de radiatorer, der står på den øverste etage, da luften vil stige opad og samle sig i disse radiatorer.

Læs mere om