Sådan gør du livet svært for tyven, hvis mobilen bliver stjålet

Smartphones er manges kæreste eje og er kilde til god fortjeneste for landets lommetyve, som har kronede dage. Her følger 5 råd til, hvordan du er bedst sikret, hvis en lommetyv får fat i din mobiltelefon.
telefon stikker halvt op af lommen

Der er flere ting, du allerede nu kan gøre for at gøre livet surt for lommetyven, hvis han eller hun får fat i din smartphone.

Tyveri kan være et dyrt bekendtskab

En smartphone er stort set uanset model ingen billig anskaffelse. Prisen for en ny iPhone 6, som er en af de dyrere modeller, starter for eksempel ved 5000 kroner og fortsætter op til 8000 kroner. Ifølge de seneste opgørelser fra Topdanmark har antallet af mobiltyverier været støt stigende siden 2010. Så mobilejerne er ikke bare mere udsatte for tyverier end tidligere – tyverierne er samtidig oftest forbundet med større økonomiske tab.

Derfor er det ifølge mobileksperterne fra Mytrendyphone.dk, der er den største onlineforhandler af mobiltilbehør herhjemme, vigtigt at forberede sig på et muligt tyveri, så du øger chancerne for at finde din telefon igen eller få en ny. Silvan Popovic fra Mytrendyphone.dk giver her sine bedste råd til mobilejerne.

Skriv dit IMEI-nummer ned

Sørg altid for at have skrevet din mobiltelefons IMEI-nummer ned. Nummeret svarer til en cykels stelnummer, og politiet bruger nummeret, når din telefon skal efterlyses. Hvis du kender nummeret, øger du dine chancer for at få telefonen tilbage.

Du kan finde dit IMEI-nummer ved at gå ind dér, hvor du ellers ville foretage opkald fra, og derefter taste *#06# på din smartphone. Nu dukker 15 cifre op – de er dit IMEI-nummer. Hvis det ikke virker, så bør nummeret stå på kvitteringen, du fik, da du købte din mobiltelefon.

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Sæt PIN-kode på SIM-kortet

Det gør det mere besværligt for tyvene at bruge din telefon, hvis du har PIN-kode på, når du tænder den. Samtidig bliver det vanskeligere at sælge mobilen videre, og dine chancer for at få den tilbage øges.

Derudover kan du også sætte en såkaldt skærmlås på din mobiltelefon, så du skal skrive en kode, hver gang du låser din telefon op. Hermed mindskes risikoen også for, at tyven kan få noget ud af din stjålne mobil.

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Meld tyveri af mobilen med det samme

Så snart du opdager, at telefonen er blevet stjålet, skal du melde det til dit telefonselskab, så SIM-kortet kan blive spærret. Man hæfter ikke for misbrug, efter kortet er blevet spærret.

Hav forsikringen i orden

I de fleste tilfælde dækker en indboforsikring ved simpelt tyveri, når man får stjålet telefonen, mens man bærer den på sig.

Sørg derfor for at være forsikret, så du ikke ender med selv at skulle betale en ny telefon. Samtidig er det vigtigt at huske på, at forsikringen typisk ikke gælder, hvis du glemmer din telefon.

Brug en sporingsapplikation

Der findes et væld af applikationer, du kan bruge til at spore din telefon, hvis den er blevet væk eller stjålet. Hvis du har en iPhone findes der allerede "FindMy"-app'en som kan spore hvor din telefon befinder sig. På Android findes en lignende app, der hedder "Find My Device". Nogle applikationer kan også sætte en høj alarm i gang på den stjålne telefon, som tyven ikke kan slukke igen.

Læs mere om