Sådan passer du på mobiltelefonen i vinterkulden

Mobiltelefoner er mange gange slet ikke lavet til at fungere i frostgrader. Beskyt derfor mobiltelefonen mod kulden – og undgå gerne at holde mobilen i hånden, når du taler om vinteren.

Mobiltelefoner er ikke lavet til at fungere i kulde. Beskyt derfor mobiltelefonen godt i frostvejr og om vinteren.

Telefonen er en skrøbelig, lille computer, der fungerer dårligt i frost

Mange danskere har i dag smartphones, og du skal huske, at din telefon er en lille computer, der er fuld af elektronik, der skal passes godt på. Telefonerne og alle de elektriske komponenter er ikke designet til hård frost. 

De store kuldeudsving kan danne kondens i telefonen, hvis du har telefonen med udendørs. For at beskytte elektronikken mod den fugt, kondensen danner i telefonen, bør du: 

  • Hav mobiltelefonen i inderlommen på din jakke eller i en anden lomme tæt på din krop. Telefonen tåler ikke nedkøling.
  • Opbevar ikke telefonen i en yderlomme i din taske. Beskyt eventuelt telefonen i en sok, hvis du har den liggende i tasken.
  • Tal i headset, hvis du er udendørs. Tag ikke telefonen ud i kulden for at tale i lang tid og derefter ind i en varm lomme igen. 
(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Sådan redder du en telefon med kondens

Har du glemt telefonen i din bil – og har telefonen ligget der natten over – er der stor risiko for, at der vil dannes kondens i telefonen, når du tager den ind i varmen.

Det er vigtigt, at du opvarmer telefonen meget langsomt og gerne over et par dage. Flyt jævnligt telefonen til varmere og varmere miljøer – eksempelvis køleskabet, et kælderrum eller en udestue, der ikke er varmet op. En langsom opvarmning forhindrer fugten i at dannes.  

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Oplad mobilen helt

Det kolde vejr tærer på batteriet, og batterilevetiden er derfor kortere i kulden, end på en dag med normalt, dansk sommervejr. Oplad batteriet helt, inden du bruger telefonen om vinteren. 

Undgå helt at bruge telefonen i frosten

Ifølge telefonproducenterne er telefonerne ikke designet til at fungere i særligt koldt vejr. Apples iPhones må ikke bruges i frostvejr.

Samsung og HTC oplyser, at deres telefoner kan klare 10 graders frost – Nokia har sikret deres telefoner til -15 grader. 

Læs mere om