Redaktionen anbefaler






Mobiltelefoner er ikke lavet til at fungere i kulde. Beskyt derfor mobiltelefonen godt i frostvejr og om vinteren.
Mange danskere har i dag smartphones, og du skal huske, at din telefon er en lille computer, der er fuld af elektronik, der skal passes godt på. Telefonerne og alle de elektriske komponenter er ikke designet til hård frost.
De store kuldeudsving kan danne kondens i telefonen, hvis du har telefonen med udendørs. For at beskytte elektronikken mod den fugt, kondensen danner i telefonen, bør du:
Har du glemt telefonen i din bil – og har telefonen ligget der natten over – er der stor risiko for, at der vil dannes kondens i telefonen, når du tager den ind i varmen.
Det er vigtigt, at du opvarmer telefonen meget langsomt og gerne over et par dage. Flyt jævnligt telefonen til varmere og varmere miljøer – eksempelvis køleskabet, et kælderrum eller en udestue, der ikke er varmet op. En langsom opvarmning forhindrer fugten i at dannes.
Det kolde vejr tærer på batteriet, og batterilevetiden er derfor kortere i kulden, end på en dag med normalt, dansk sommervejr. Oplad batteriet helt, inden du bruger telefonen om vinteren.
Ifølge telefonproducenterne er telefonerne ikke designet til at fungere i særligt koldt vejr. Apples iPhones må ikke bruges i frostvejr.
Samsung og HTC oplyser, at deres telefoner kan klare 10 graders frost – Nokia har sikret deres telefoner til -15 grader.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10