Sådan fjerner du ukrudt uden gift

Et skuffejern og lidt planlægning gør det nemt at holde haven fri for ukrudt. Følg Samvirkes tip til at få en have uden ukrudt – helt uden sprøjtemidler

Fjern ukrudt allerede om foråret, så kan du spare arbejde senere på sæsonen.

Fjern ukrudtet inden det sætter frø

Du kan med fordel fjerne ukrudtet tidligt. Start i det tidlige forår, så er det nemmere at holde ukrudtet nede sommeren gennem. Har ukrudtet først sat frø, er der en risiko for, at frøene allerede er spredt, og så bliver det et hårdere arbejde at holde have ukrudt

Ukrudt fjernes nemmest med et skuffe- eller et hakkejern – og du kan eventuelt fjerne ukrudt efter en regnbyge. Så er jorden nemmest at arbejde i. 

Store mængder ukrudt kan fjernes med en ukrudtsbrænder. 

Læs også: Sådan fjerner du ukrudt og mælkebøtter i græsplænen

Forebyg ukrudt – dæk jorden

Du kan også undgå ukrudt ved at dække jorden med træflis eller kakaoskaller. En endnu smukkere løsning får du, hvis sætter bunddækkeplanter i dine bed. 

Du kan også jorddække med eksempelvis halm og organisk materiale. Jorddækning med organisk materiale formulder, derfor skal man fylde et nyt lag på, så snart man opdager, at det gamle begynder at formulde.

Ulempen ved jorddækning er, at det giver et fugtigt miljø, der fremmer svampe og snegle.

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Stiv kost fjerner ukrudt mellem fliserne

Har du ukrudt eller græs mellem fliserne på terrassen eller i indkørslen, kan du fjerne det ved at feje med en stiv kost. Alternativt kan du bruge et ukrudtsjern. 

Læs mere om