Redaktionen anbefaler






Nogle af de helt store strømslugere af apps er dem der bruger mobilinternet, GPS eller bluetooth. F.eks. Facebook, Instagram, Tinder osv.
Alle nyere smartphones er udstyret med udgaver af styresystemerne iOS eller Android, hvor man kan undersøge, hvad telefonen bruger strøm på. Der kan være apps, som kører i baggrunden, og derfor bruger en stor del af batteriet.
Disse informationer finder man under “indstillinger” og derefter “batteri”.
Under indstillingerne på din telefon, kan du se hvilke apps der bruger mest strøm. Sluk dem, hvis du ikke bruger dem.
En anden strømsluger på smartphones er:
Generelt alle måder din mobil kan forbinde sig til omverdenen eller andre enheder forbruger meget strøm.
Når Wi-Fi eller bluetooth er tændt, søger telefonen enten efter netværk eller enheder den skal koble sig på. Og det koster på batteriet i den lange ende. Du kan derfor spare en del strøm ved at sikre, at kun de nødvendige forbindelser er aktiveret.
Hav fx. kun Wi-Fi tændt, hvis du alligevel ikke er på et netværk og ligeså i forhold til internet deling. Bluetooth kan også jamme dit internetsignal, så tænd det kun når du skal bruge det.
Sørg for at skærmens lysstyrke ikke er skruet højere op end nødvendigt.
Den største strømsluger på de nyeste smartphones er nemlig skærmen. Smartphones med opløsning på UHD eller 4K forbruger rigtig meget strøm, og især hvis lysstyrken er sat helt i vejret.
Når man ser videoer på sin smartphone, om det er Youtube eller egne optagelser, så sluger det rigtig meget af batteriet. Dette skyldes, at skærmen konstant er aktiv, samt at den bruger meget strøm på grafik, processor og ram.
De fleste nyere smartphones har skærme med rigtig høj opløsning. Generelt bruger skærme med højere opløsning mere strøm, fordi der er flere pixels, der skal aktiveres og opdateres.
Hvis du gerne vil spare på strømmen i en periode, hvor du ikke skal foretage eller modtage opkald eller sms’er, så kan du slå flytilstand til.
Flytilstand gør at alle telefonens forbindelser slukkes, og du kan dermed hverken sende eller modtage data, sms’er eller opkald. Det kan sammenlignes med slet ikke at have et simkort i telefonen.
Hvis dette er en mulighed for dig, og du ikke bare kan slukke telefonen, så sparer flytilstand rigtig meget på batteriet.
En telefon på flytilstand, hvor skærmen ikke er aktiv, kan holde strøm i op til 5 dage eller mere.
Du kan også medbringe en powerbank. Det er et eksternt batteri, som kan oplades via USB. På den måde kan du have mange ekstra opladninger med i tasken.
Det er en rigtig smart måde, at sørge for at du ikke løber tør.
Powerbanks er i dag så gode, at de kan oplades hurtigt, og holde strøm i lang tid. Så du behøver ikke oplade den hver gang du skal have den med. Læs Netkablets store test af powerbanks her.
I forhold til opladningen af din telefon er der en del gode råd du kan benytte, så batteriet lever længere og kan yde det optimale over længere tid.
Først og fremmest bør du forsøge ikke at oplade batteriet, når din telefon rammer omkring 40-50% i strøm. En gang i måneden anbefales det at man aflader batteriet helt og oplader det fuldt ud.
Undlad at lade batteriet om natten. Selvom at smartphones selv automatisk slår opladningen fra, når den har 100%, så kan batteriet godt tage mindre skade af den eventuelle ophedning, der kan ske ved en længere opladning.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10