Redaktionen anbefaler






Du skal gennemføre et kursus, og bestå både en skriftlig og en praktisk prøve, før du må gå på jagt i Danmark.
Flere og flere danskere tager riffel, bue eller luftbøssen over skulderen og med ud i naturen. Har du lyst til at gå på jagt, skal du sørge for at have bestået jagtprøven og have et gyldigt jagttegn.
For at bestå jagtprøven skal du have undervisning i at gå på jagt. Hvert år tilmelder mere end 6000 danskere sig jagtkurserne, der typisk arrangeres af aftenskolerne og oplysningsforbundene. Du skal altså finde din lokale aftenskole, hvis du vil på jagtkursus.
Når du har gennemført et jagtkursus, skal du tage jagtprøven. Det er din jagttegnskursuslærer, der skal indberette til Naturstyrelsen, at du som aspirant gerne vil gå op til jagtprøven.
Du skal tilmelde dig prøve selv derudover. Det gør du på portalen Mit Jagttegn
Du kan gå op til jagtprøven i perioderne 15. april-30. juni eller fra 15. september-30. oktober.
I den skriftlige del af jagtprøven skal man svare rigtigt på mindst 36 ud af prøvens 40 spørgsmål. Til den skriftlige del har man 30 minutter.
Se et eksempel på den skriftlige del af jagtprøven
Under den praktiske del af jagtprøven bliver du testet i sikker våbenbetjening, herunder færdsel i terræn, afstandsbedømmelse af 6 vildtfigurer, hvor 5 af de 6 bedømmelser skal være korrekte. Derudover bliver din skydeteknik testet. Du skal blandt andet skyde 4 lerduer.
De nærmere detaljer omkring aflæggelse af den praktiske prøve er defineret i Jagtprøveinstruksen.
Når du har bestået jagtprøven, skal du have et gyldigt jagttegn. Jagttegnet skal fornys hvert år, og det gælder fra 1. april til 31. marts i det efterfølgende år.
Et jagttegn koster 500 kroner om året. Hertil kommer 35 kroner i ansvarsforsikringsafgift. Jagttegnet og forsikringen gælder dermed i store del af Europa.
Du har som jæger desuden hvert år pligt til at indberette dit personlige vildtudbytte, også selv om du ikke har nedlagt noget. Indberetningen skal ske på internettet.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10